Edirne Islam Gençliği Basın Açıklaması: Habil Mert Suçsuzdur!


Suriyede yardım Faaliyetleri yüzünden belli kesimlerin hedefi olan ve örgüt üyrliği suçlaması ile yargılanan Edirne İslam Gençliği derneğinin başkanı Habil Mert ile ilgili Sosyal Medya'da #HabilMertSuçsuzdur etiketi ile tag oluşturuldu...Öte yandan Edirne İslamGençliği  Derneği 'de bir basın açıklaması yaptı..

İŞTE O BASIN AIKLAMASI :

Abimiz, dostumuz, hocamız ve dernek başkanımız Habil Mert, hiçbir delil ve açık suç unsuru ispatı olmadan Suriyede faaliyet yürüttüğü bilinen HTŞ isimli örgüte üyelik ve propaganda suçlamasıyla yargılanıyor! Bilen ve duyan herkesin şahitlik edebileceği üzere derneğimizin ve özelde Habil Mert'in organize ettiği, iştirak ettiği veya destek verdiği tüm sosyal faaliyetlerin temeli insani yardım ve mazlumların haykırışlarına, yardım çağrılarına bir cevap sunmak oldu. 

Habil Mert, rahatlıkla tüm Müslümanların üstlenebileceği, veya üstlenmesi gereken fakat yargılandığı mahkemece suç sayılan bu faaliyetlerinden dolayı ısrarla ve baskıyla cezalandırılmak isteniyor. Bu cezalandırma çabası özelde Habil Mert'e yönelik fakat aslında biz dostlarına, tüm Müslümanlara, İslami camiaya ve Allah'tan daha çok hiçbir şeyden korkmayan tüm mü'minlere yöneliktir. Tabi ki biz dostları talebeleri bu zulmün karşısındayız! Tabi ki zalimlerin karşısındayız! Tıpkı Allah'ın ayetlerine, yaşadığı topluma, çağının dünyasına, zalimlere, mazlumlara ve adalete duyarlı her insanın karşı olması gerektiği gibi! 

Habil Mert suçsuzdur ve biz bunu bilmekten, dile getirmekten, adalet aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

Edirne İslam Gençliği Üye ve Gönüllüleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.