İstanbul'da yoğun kar alarmı! Saati belli oldu

 


İstanbul’da etkisini göstermesi beklenen, kar yağışı için günler öncesinden uyarılar yapıldı. Günlerce sürmesi muhtemel kar yağışının saati de belli oldu.


İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İstanbullular için kar alarmı verildi. Dünyaca ünlü meteoroloji sitesinin Balkanlardan gelecek soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 7- 8 derece birden düşeceğini açıkladı. Öte yandan İstanbul’da Cuma günü başlaması beklenen kar yağışının sabah 04.00 sıralarında başlayacağı tahmin ediliyor. 


Kar yağışının önümüzdeki hafta da etkisini göstermesi bekleniyor. Pazar gününden itibaren tüm yurtta kar yağışı bekleniyor.


İŞTE GÜN GÜN KAR YAĞIŞI

Bir haftalık tahmin sonunda Cumartesi de İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun tamamında yağışların devam etmesi bekleniyor.


İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN KAR UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden de kar yağışı uyarısı geldi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadeler yer aldı;


“Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini arttırmasıyla birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.”


İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada ise, "İstanbul'da Meteoroloji raporuna göre; hava sıcaklığının azalması,hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor" denildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.