Libya: Yunanistan ile anlaşma imzalayamayız!


 Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El-Menfi, Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. El-Menfi görüşmenin ardından açıklamada bulunan Libya Başkanlık Konseyi Sözcüsü, Başkanlık Konseyi’nin uluslararası anlaşma imzalama yetkisinin bulunmadığını belirtti.


Libya Başkanlık Konseyi Sözcüsü Necva Vehibe, resmi ziyaret kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’da Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El-Menfi, Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vehibe, Menfi’nin Yunanistan’ın ile anlaşma imzalama yetkisi olmadığını vurgulayarak, “Cenevre Anlaşması gereği Başkanlık Konseyinin herhangi bir uluslararası anlaşma yapmasının mümkün olmadığını, bunun Ulusal Mutabakat Hükümetinin yetkisinde olduğunu” ifade etti.


TÜRKİYE İLE ANLAŞMANIN İPTALİNİ İSTEDİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 6 Nisan 2021 tarihinde Trablus’u ziyaret ederek, Trablus yönetiminden Türkiye ile yaptığı deniz yetki alanları anlaşmasını iptal etmesini talep etmişti. Ayrıca Yunan hükumeti, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmanın iptalinden sonra Yunanistan ile anlaşma yapılmasını istedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.