MEB'e bağlı okulun anketindeki "üçüncü cinsiyet" seçimi tepki çekti!

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda yapılan rehberlik anketinde, cinsiyet tercihi kısmında üçüncü bir cinsiyet olarak 'diğer' seçeneğinin kullanıldığı belirtildi.


Gazeteci Mehmet Ali Önel, sısyal medya hesabından Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda düzenlenen ankette öğrencilere cinsiyetleri sorulurken “kız” ve “erkek” seçeneklerinin yanında “diğer” seçeneği kullanıldığına dair bir görüntü yayınladı. Önel paylaşımında, “Ankara'da MEB'e bağlı bir okul anket yapmış. Ankette öğrenci sinsiyeti için; kız, erkek ve diğer diye şıkları verilmiş. Kız ve erkek tamam da üçüncü cinsiyet nedir Sn. MEB! Yavaş yavaş alıştıra alıştıra 3.cinsiyeti kabul ettirme çabası mı! Not: okulun adı bende saklı.” ifadelerini kullandı.


MiLLİ EĞİTİM İNCELEME BAŞLATTI


Önel daha sonra bir paylaşım daha yaparak Milli Eğitim Bakanlığının okul yönetimi hakkında inceleme başlattığını bildirerek, “Milli Eğitim Bakanlığı basın müşaviri aradı. Ankete 3. Cinsiyet şıkkını kullanan okul yönetimi hakkında gerekli incelemenin yapılacağını söyledi.” ifadelerini kullandı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.