Sahte bot hesaplarla her gün bir sosyal medya operasyonu!

 


Türkiye'nin yangınla mücadele süreci, Türkiye'yi hedef alan bir kara propagandaya dönüştü. ''Global Call'' çağrısıyla ifşa olan operasyon Twitter etiketleriyle hükümete istifa taleplerine dönüştü. Ancak o etiketlere yüz binlerce tweet aslında sahte hesaplarda atılıyor.


Türkiye yangınlarla mücadele ederken sosyal medyada küresel çağrı talepleriyle başlatılan kara propaganda, iktidarı hedef alan bir sosyal medya operasyonuna dönüştü. Twitter'da her gün açılan ve hükümeti istifaya çağıran etiketlere destek veren hesaplar dikkat çekici. 


SAHTE HESAPLARLA MİLYONLARCA TWEET ATILIYOR

Türkiye'yi hedef alan milyonlarca paylaşımın ortak özelliği bot hesaplardan atılıyor oluşu. Bu sahte hesaplar, etiketlere verilen destek sayısının milyonlara ulaşmasını sağlıyor. Birçoğu bir kaç aylık olan hesaplardan atılan tek tweet de bu etikete yönelik manasız yada kopya içerikli paylaşımlar. Paylaşımların en fazla yapıldığı adresler ABD, Birleşik Krallık ve BAE. Yapılan paylaşımların çok büyük kısmı FETÖ bağlantılı. 


TÜRK GAZETECİDEN ÇAĞRI

Fransa'da yaşayan Türk gazeteci Ömer Aydın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda açılan etiketlere destek veren hesapları ifşa etti. '' “En popüler” diye bana gösterdiği tweetlere bakın! Tamamen bot, 0 takipçili, RT’si, beğenisi olmayan hesapları bana popüler diye sunuyor! Nesi popüler bunların?'' diye soran Ömer Aydın ''Mesele budur arkadaşlar. Türkiye düşmanlarının oyuncağı olmayın.'' ifadesini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.