Macaristan ve Polonya Avrupa Birliği'nden atılıyor mu?

 


Polonya ve Macaristan'ın LGBT'li sapkınlar hakkında yasal düzenlemeler yaparak AB antlaşmalarını ihlal ettiğini savunan Avrupa Birliği Komisyonu, sürecin başlatıldığını her iki ülkenin hükümetlerini Temmuz ayının ortasında gönderdiği mektupla bilgilendirdi. 


POLONYA VE MACARİSTAN HANGİ ADIMLARI ATTI?

Polonya'nın bazı bölgelerinde LGBTİ'li sapkınların giremeyeceği alanlar oluşturulması ve Macaristan'da da eşcinsellikle ilgili içeriklere yasak getirilmesi AB'de uzun süredir rahatsızlık yaratıyordu. Macaristan'da Haziran ayının sonlarına doğru yürürlüğe giren yasa uyarınca LGBT'li sapkınları destekleyen organizasyonlar, eğitim ve reklam faaliyeti yapamıyor. Ayrıca LGBT'li sapkınların kitap ya da filme konu edilmesi de yasaklanmıştı.


AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen düzenlemeyi "utanç" olarak nitelendirirken Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise yasanın iptal edilmesi taleplerini geri çevirmiş ve AB'yi ülkesine karşı "benzeri görülmemiş" bir kampanya yürütmekle suçlamıştı. Komisyon, ülkenin bazı bölgelerinde "LGBT'den arındırılmış alanlar" adıyla yasaklı bölgelerin oluşturulması konusunda da Polonya'dan "anlaşılabilir" bir yanıt gelmediğini açıklamıştı.

MACARİSTAN VE POLONYA'NIN 2 AYLIK SÜRESİ DOLUYOR

Polonya ve Macaristan'a AB Komisyonu'nun şikayetine yanıt vermesi için iki ay süre verildi. İki aylık süre önümüzde hafta doluyor. Aksi halde Komisyon, bu iki ülke hakkında Adalet Divanı'nda dava açabilecek. Sürenin dolmasına az bir zaman kala, bazı önemli yazarların konuyu köşelerine taşıdıkları ve AB'nin, Macaristan ve Polonya'nın üyeliklerinin sonlandırılmasının vurgusu yapılmas ise dikkatlerden kaçmadı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.