Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri vefat etti.


Seyyid Muhammed Raşid (k.s) halifelerinden Nakşibendi Şeyhi Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri vefat etti.

Rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da hastanede belli bir süre tedavi gören Seyda Muhammed Konyevi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 80 yaşında hayata veda etti.


Konuya dair Kevser Eğitim Vakfından şu açıklama geldi:

Türkiye'nin tanınan alimlerinden ve Nakşibendi mürşidlerinden Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Sultan Hazretlerinin naaşı bu akşam İstanbul'dan Konyaya götürülecektir. Kesin saat olmamakla birlikte cenazenin Konya'daki dergaha ulaşmasıyla defin işlemi yapılacaktır. Konya'da olmak isteyenler sabah namazında dergahta bulunabilirler. Allahuzülcelal Sultanımızın makamını âli eylesin".

 Seyda Muhammed Konyev’nin köyü neresi?

Muhammed Konyevi Hazretleri Konya Reyhani Köyünde ikamet ediyordu. Sultan Reyhani Camii’nin adresi; Büyükkayacık, Eski Ankara Cd. No:23, 42250 Büyükkayacık Osb / Selçuklu / Konya-Sultan Reyhani Camii.

 Seyda Muhammed Konyevi kimdir?

Seyda Muhammed Konyevi, 1942 yılında Mardin ilinin merkezine bağlı Konaklı köyünde doğdu. Beş yaşında iken Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendi ve hatmetti. İlim öğrenmeye ve İslami yaşantıya meraklıydı. İlkokulu bitirdikten sonra ilim tahsiline başlamadan önce bir süre ailesinin işlerine yardımcı oldu. Küçük yaşına rağmen keskin zekâsı, yakın çevresinin ve onu tanıyanların dikkatini çekti. Çeşitli illerde ilim tahsili gördükten sonra 1994 yılında Konya'ya yerleşti. Konya Havalimanı civarında bulunan Reyhani köyünde Allah'ın emirlerini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin sünnetini anlatmak suretiyle, insanların dünyada ve ahirette kurtuluşlarına vesile olmak için çalıştı. Sevenleri arasında Seyda namıyla tanındı. Muhammed Konyevi Hazretleri, anne tarafından Hz. Ömer'in (Radıyallahu Anh) soyundan geldiği biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.