Çin'in virüs yalanıyla zulmü: Uygur Türkleri kasıtlı olarak ev hapsinde


Doğu Türkistanlıları yok etmek için tüm işkenceleri uygulayan ve her fırsattan yararlanan Zalim Çin bu sefer virüsün arttığını bahane ederek Doğu Türkistanlıları ev hapsine aldı. Uygurların sokağa çıkarak ihtiyaçlarını gidermesine izin verilmiyor. Uygurlar ve Doğu Türkistan STK’larının 12 Eylül 2022 pazartesi sabah 10:00’da İstanbul’daki Çin konsolosluğu önünde protesto yapacağı bildirildi.

Çin , Uygur Türklerini asimile etmek için uyguladığı zülmu bu sefer koronavirüsü bahane ederek sürdürüyor. Uygur Türkleri Covid-19 salgınında virüsün arttığını gerekçe gösterip Uyguları evlerine hapsedip, aç bırakılmasına yol açıp ölüme terkediyor.


Açlıktan hasta olan ve ölen Uygur Türklerinin acı verici görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Tüyler ürperten görüntülerde Çin'in acımasızca uyguladığı zulüm gözler önüne serildi. 


BM’nin yayınladığı son raporda da, Çin'in Sincan bölgesindeki azınlıklar istekleri dışında çalışmaya,fiziksel ve cinsel şiddete ve modern bir kölelik biçimi olabilecek diğer insanlık dışı veya aşağılayıcı muameleye maruz kalmaya zorlandıkları belirtildi. Raportör, bazı vakalarla ilgili "kölelik" şüphesini dile getirdi


 BU ZULME DUR DE!

Çin’in bu uygulaması karşısında dünya devletleri gibi sessiz kalan İslam ve Türk Dünyasına çağrı yapıldı. Uygurlar ve Doğu Türkistan STK’larının 12 Eylül 2022 pazartesi sabah 10:00’da İstanbul’daki Çin konsolosluğu önünde protesto ve basın açıklaması düzenleyeceği bildirildi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.