[anadoluhaber:35397] Haber Önerisi

PROF.DR. M.TAHİR HATİPOĞLU’NDAN DİL DERNEĞİ’NE TEPKİ

 

Tanınmış profesörlerden M. Tahir Hatipoğlu’nun kurucu üyeliğini yaptığı Dil Derneği’ni kınadığı öğrenildi.

 

24.09.2009 günü Dil Derneği’ne verdiği dilekçede Hatipoğlu şunları dile getirdi:

 

“77. Dil Bayramı kutlamaları için gönderdiğiniz çağrı yazısını aldım. Dernek’in kurucu üye olarak mutlu oldum.

 

Kutlama izlencesinin Onur Ödülleri bölümünü inceledim; şaşkına döndüm. Derneğimizin, bir bilim derneği değil de siyasallaşmış kitle örgütü olduğu kanısına vardım. Derneğin erişim sayfasında Onur Ödülleri yönetmeliğini bulamadım. Kendi kendime, “acaba bu kişilere hangi gerekçeyle onur ödülü verildi” diye sorguladım. Keşke gerekçeler de yazılsaydı.

 

Örneğin: Kemal Anadol, Mustafa Balbay, Fikret Bila, Tolga Çandar, Sedat Ergin, Sabih Kanadoğlu’na bu ödül niçin verilmiştir? Anlamada zorluk çekiyorum. Kanadoğlu’nun ne özelliği vardır da Dil Derneği’nin, hem de Onur Ödülü’ne değer bulunmuştur. Aynısı Kemal Anadol için geçerlidir. Kitaplarında Türkçe kullanıyor diyorsanız, onun gibi ve ondan daha ileri Türkçe sözcük kullanan nice yazar çizer var. Hukuk alanında bana göre Türkçe’yi en iyi kullanan yargıç Prof. Dr. Sami Selçuk’tur. Bundan daha iyi Türkçe kullanan yargıç yoktur; varsa ortaya çıksın. O’na verelim. Dil Derneği bula bula bu kişileri mi bulmuştur?

 

Onur Ödülü verilenlerden, bildiğim kadarıyla uygun olabilecek isimler şunlardır: Rüştü Asyalı, Erdal Atabek, Yekta Özden, O. Nuri Poyrazoğlu, Mahir Ünlü, Orhan Velidedeoğlu. Bunlar dışındaki isimlere, hak etmedikleri için,  katılmıyorum. Onur ödülü için bir kural, yol yordam yok mudur? Bu tür yanlışlar Derneğimizi yıpratmaz mı, yaralamaz mı?

 

Yönetim Kurulu’nu eleştiriyor ve kınıyorum. Bundan sonra bu tür yanlışların yapılmamasını diliyorum.

 

Dil Derneği bin bir güçlükle kurulmuş saygın bir dernektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Türk Dil Kurumu’nun mirasçısıdır. Günlük ünlülerden ve siyasal görüntü verecek tavırlardan sakınılmalıdır.

 

Bilgilerinize sunarım. “

 

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.