[anadoluhaber:35401] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

FW: DOMUZ GRIBI (H1N1) KONTROLU!!!

Posted: 24 Sep 2009 05:23 AM PDT

 

 

DOMUZ GRİBİ (H1N1) KONTROLÜ!!!

 

Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.

Tolstoy

 

İnternette hazırlanan haritada domuz gribinin yayıldığı ülkeler belirlenmiş ve bu ülkeler arasında Türkiye`de yar almaktadır. (http://www.healthmap.org/swineflu)

 

Değerli arkadaşlar,

Meksikada ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Domuz gribi (H1N1) hem tüm dünya için hem de ülkemiz için büyük tehlike içermektedir. Yayılma giderek artmaktadır. Dünyadaki ölüm sayısı 3486 oldu.

 

Bu tehlikeye karşı Sağlık Bakanlığımız yetkilileri, Mayıs ayında hava alanlarımızdaki yolcu gelişlerinde olası domuz gribi(H1N1) vakalarının tesbiti için termal kameralar kullanmaya başlamıştı. Herbiri 20.000 euro olan kameralardan, diğer hava alanlarımıza ve yolcu geliş mekanlarımıza da monte edilmişti. Hatta ilk H1N1 vakası da bu kameralar yardımıyla, KLM Havayolları`na ait uçakla 14 Mayıs`2009 da İstanbul`a gelen 27 yaşındaki Irak asıllı bir Amerikalının domuz gribi`ne (influenza A/H1N1) yakalandığı belirlendi.

 

Ancak ne hikmetse, hava alanlarımıza tam kontrol sistemi kurulmuş ve ekipler eğitilmiş ve de yabancı yolcu gelişleri termal kameralar ile kontrol altına alınmışken, şimdi bu termal kameralar ve uçaklardan inen yolculardan alınan yazılı bilgi formları kaldırılacakmış!!! Neden???

 

Üstelik bu sırada hacı adaylarımız Suudi Arabistana gidecekler ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen yüzbinlerce adaylarla aynı ortamı paylaşacaktır. Bu kişilerden kapacakları virüsleri ülkemize taşıyabilirler. Lütfen ilk kez hacı olacakların dışındaki tüm adayların, bir kez daha düşünmesini ve seneye hacca gitmelerini rica ediyorum. Umarım bu seyahatleri öncesi tüm hacı adaylarımızın aşılanmaları gerçekleşir. Dönüşlerinde de hava alanlarımızda termal kameralar da kaldırılmamış olur.

 

Değerli arkadaşlar,

Domuz gribi A(H1N1) virüsü bulaşıcıdır ve insandan insana geçtiği kanıtlanmıştır. Domuz gribinin de yine mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Domuz gribi solunum yoluyla bulaşmaktadır; bu yüzden etkili bir korunma yöntemi bulunmamaktadır. Ancak, tedbir olarak, solunum maskeleri dışında, özellikle kalabalık ortamlarda bulunduktan sonra, eller sıklıkla sabun ve su ya da alkol içerikli kimyasallar ile yıkanmalıdır. İnsanlar ellerini yıkayamadıkları durumlarda, ağızlarına, burunlarına ve gözlerine elleriyle dokunmaktan kaçınmalıdır. Eğer öksürme ve hapşırma gerekiyorsa ağız bir bez ya da kağıt ile kapatılmalı ve kullanılan kağıt ya da bez hemen çöpe atılmalıdır (Bir hapşırmanın 150 kişiyi enfekte edebileceği belirtiliyor).

 

Bugün tüm okullarımız açıldı. Çocuklarımızı her gün kontrol altında tutalım. Özellikle sınıf öğretmenlerimizi ve öğrenci servis yeneticilerini uyaralım. Yüksek ateş şikayeti ile gelen öğrencileri hemen sınıfa almasınlar. Öncelikle ailesini uyarıp, gereken kontrolların yapılmasını sağlasınlar. Aksi halde okullarımız olası domuz gribi yayılmasında en müsait ortam olacaktır.

 

Değerli arkadaşlar,

Çin’de kendilerinin ürettiği aşılarla, aşılama işlemleri bu hafta başladı ve yıl sonuna kadar 65 milyon kişi aşılanmış olacakmış. Umarım ülkemizde de en kısa sürede aşı üretimini başarırız ve aşılanma işlemleri bir an evvel başlar ve de değerli halkımızı koruma altına almış oluruz.

 

Sevgi ve saygılarımla (24.09.2009).

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

 

NOT:

Ev ve işyerleriniz ile araçlarınızda, temiz ve kullanılmamış solunum maskelerinizin olmasına dikkat edin lütfen. Herhangi bir şüpheli olayda sizin solunumuzunu korumanın en kolay yöntemi maske takmaktır.

 

 


Bu mesaj ve onunla iletilen tum ekler gonderildigi kisi ya da kuruma ozel, gizlilik yukumlulugu tasiyor olabilir. Bu mesaj, hicbir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz; mesajin yetkili alicisi veya alicisina iletmekten sorumlu kisi degilseniz, mesaj icerigini ya da eklerini kopyalamayiniz, yayinlamayiniz, baska kisilere yonlendirmeyiniz ve mesaji gonderen kisiyi derhal uyararak bu mesaji siliniz. Bu mesajin bilinen viruslere karsi kontrolleri yapilmistir.
ISTANBUL UNIVERSITESI
http://www.istanbul.edu.tr
This message (including any attachments) is intended only for the use of the individual or entity to which it is addressed and may contain information that is non-public, proprietary,privileged, confidential, and exempt from disclosure under applicable law or may constitute as attorney work product.If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any use, dissemination, distribution, or copying of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, notify us immediately by telephone and (i) destroy this message if a facsimile or (ii) delete this message immediately if this is an electronic communication.
ISTANBUL UNIVERSITY
http://www.istanbul.edu.tr

Jenkins: Asıl tehlike İslamcı Kürt muhalefet

Posted: 24 Sep 2009 04:25 AM PDT


Gareth Jenkins, PKK'nın zayıflaması sonrasında muhtemel İslamcı Kürt muhalefetin çok korkutucu olduğunu iddia etti.


1989'dan bu yana İstanbul'da yaşayan ve Türkiye'de asker sivil ilişkileri, güvenlik ve istihbarat konularında çalışmalar yapan gazeteci yazar Gareth Jenkins, PKK'nın 'muhafazakar' Güneydoğu bölgesini laikleştirdiğini belirtti.

Jenkins BBC'ye verdiği mülakatta, PKK'nın bölgede zayıfladığını, bölgede önümüzdeki yıllarda güçlenecek muhalif akım olarak İslamcı Kürtlerin 'tehlikeli' olacağı iddiasında bulundu.

Jenkins Kürt muhalefetine, Güneydoğu'da güçlü olan İslam ve Kürtçülük akımlarını birleştiren bir örgütün öncülük yapmamasının, Türkiye devleti için bir şans olduğunu da öne sürdü.

Bölgede Hizbullah'ın varlığına dikkat çeken Jenkins, 1920 ve 1930'lardaki Kürt muhalefetinin de Hizbullah'ın doğasına benzer bir model olduğunu ileri sürdü.

Güneydoğu'da İslamcı Kürt muhalefetinin tehlikeli olabileceği iddialarında bulunan Jenkins, Türkiye'nin bu gibi örgütlenmelerin önüne geçmesi gerektiğine de özellikle vurgu yaptı.

Kentte yaşayanlara 'Kelle Vergisi'

Posted: 24 Sep 2009 04:11 AM PDT


Bugün gazetesinin haberine göre toplumda yaşamanın topluma belli bir maddi yük getirdiği ve bunun karşılığının ödenmesi gerektiği düşüncesinden hareketle oluşturulan 'kelle vergisi' Türkiye'de de gündeme geliyor.Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Konseyi'nin üzerinde çalıştığı taslağa göre, yerel yönetimlerin gelirlerinin artırılması ve yeni kaynak yaratılması amacıyla okul işyeri servislerinden "özel kent vergisi", ticari ve sınai işletmelerden, ev sahiplerinden 3-5 "Büyükşehir vergisi" alınması öngörülüyor. "Kullanana ödet" sistemiyle, okul, işçi servilerinden de vergi alınması düşünülüyor.
MALİYE HIZ VERDİ

Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde köklü değişiklikler hedefleyen Gelir Vergisi Yasa taslağına yönelik çalışmalara hız verdi. Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'da, gelir vergisi yasasının 2010 yılında yenileneceği ve vergiye gönüllü uyumun artırılması ve vergi tabanının genişletileceği vurgulandı. Programda, "Belediye ve il özel idarelerinin mali yapılarının güçlendirilmesi ve hemşerilerine karşı yönetim sorumluluklarının artırılması amacıyla, öz gelirlerinin artırılmasına yönelik düzenleme hayata geçirilecek. Yerel idareler imar ve altyapı hizmeti sonrasında varlıkların değerinden ortaya çıkan artışlardan daha fazla yararlanacak" denildi.

ÇAPRAZ KONTROL YAPILACAK

Orta Vadeli Program'a göre, vergi sisteminde radikal adımlar atılacak. Kurumlar arası etkili bir çapraz kontrol sistemi 2010 yılı içinde kurulacak. Maktu vergi ve harçlar güncellenecek. Vergi uyuşmazlıklarına dair idari yargılama alanında düzenleme yapılacak. Çapraz denetimle düşük gelir bildirdiği halde lüks hayat sürenler tespit edilecek. Bu mükelleflerin yıl içinde aldığı gayrimenkuller, kredi kartı harcamaları saptanacak. Gelir vergisi oranlarının yeniden belirlenmesi, kentsel rantların vergilendirilmesi hedefleniyor. Yüzde 15, 20, 27 ve 35 olan vergi tarifesi de değişecek. Son sözü Hükümet söyleyecek.

ÜLKEYE ADIM ATANDAN BİLE ALDILAR

ABD, İngiltere, Kanada ve Yeni Zelanda'da çeşitli dönemlerde uygulanan kelle vergisi (poll tax), ülkeye adım atanlardan ve seçimlerde oy kullanmak isteyenlerden de alındı. Ekonomik kriz yüzünden gelir kaybına uğrayan çok sayıda şehirde gündeme geliyor. İnternet üzerinden yapılan tartışma platformları ve bloglarda alternatif vergi yolu olarak da tartışmaya açılan kelle vergisi birçok şehre ek gelir sağlarken, halkın tepkisini çekiyor.KELLE VERGİSİ NEDİR?Vikipedi'ye göre, 'Kelle vergisi', tüm bireylerin eşit mükellef olduğu vergi türü. Bireylerin gelirlerine orantılı vergi vermesi düşüncesine dayanan gelir vergisinin aksine kelle vergisi, herkesin aynı miktarda vergi vermesi esasına dayalıdır. Bunun ardındaki mantık, bir toplumda yaşamanın, gelirden bağımsız olarak, topluma belli bir maddi yük getirdiği ve bunun karşılığının ödenmesi gerektiği.

Kaddafi, BM'yi yerden yere vurdu

Posted: 24 Sep 2009 04:03 AM PDT

Libya'da 40 yıldır iktidarda bulunan Kaddafi, BM Genel Kurulunda ilk kez yaptığı konuşmada, BM'de Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyenin hakimiyetinde olduğunu, üye ülkeler arasında eşitsizlik bulunduğunu belirtti.

Daimi üyelerin veto hakkına karşı çıkan Kaddafi, Güvenlik Konseyinde bu hakkı elinde bulunduran ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'yı, kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçladı.

Vetonun BM şartnamesine aykırı olduğunu ifade eden Kaddafi, elinde BM'nin kuruluş metnini içeren küçük mavi kitapçığı sallayarak, ''Veto, BM Şartnamesine aykırıdır, daimi üyelerin varlığı BM Şartnamesine aykırıdır'' diye konuştu.

Kaddafi, veto hakkını kabul etmediğini de belirterek, ''Şartnamede büyük veya küçük bütün ülkeler eşittir der'' ifadesini kullandı.

Libya lideri, genelde çok sert eleştirilere yer verdiği konuşmasında, büyük güçleri 1945'ten beri kendi çıkarları için dünyada sayısız çatışma çıkarmakla da suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Amerikalı Büyükelçi Susan Rice'ın, toplantı salonunu Kaddafi'nin konuşmasından önce terk etmesi dikkati çekti.

Türk olmak

Posted: 23 Sep 2009 10:18 PM PDT

Nurullah AYDIN
24 Eylül 2009

Türk olmak, o kadar zor mu!

Türk olmak; Osmanlý'nýn borcunu ödemektir. Hovarda babanýn borçla yaþayan
evladý gibi. Kosova'da ve Bosna'da, Batý Trakya'da ve Makedonya'da bilmem
kaç asýr geçmiþte kalan meselelerin hesabýný vermektir.

Türk olmak; Kýbrýs'ta, Hocalý'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykýrýma
uðrayýp karþýlýðýnda yapmadýðý soykýrýmla suçlanmaktýr.

Türk olmak; Avrupa'da hor görülmektir. Atalarý bir çok asýr önce Viyana'yý
kuþattýðý için hoþ görülmemektir.

Türk olmak; Selanik'te Pontus Anýtý'nýn, Viyana'da çiðnenen yeniçeri
minberinin ve Malta'da papazýn üzerine bastýðý Türk bayraðý heykelinin
önünden geçmektir.

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kýtadan dönüp, bir küçük
yarýmadada misafir muamelesi görmektir. Sayýsýz imparatorluk kurmak Türk
olmaktýr, ayný zamanda sayýsýz imparatorluk yýkmak da Türk olmaktýr.

Türk olmak; Arabaya koþulan ilk atýn vatanýnda, ilk yazýlý antlaþmanýn
imzalandýðý yurtta, yazýnýn bulunduðu, paranýn icad edildiði her yerinde
bereket fýþkýran bu yurtta, kalkýnmak için yabancý sermaye beklemektir.

Türk olmak; Troya'dan bu yana, Sümer'den bu yana serpilerek gelse de,
tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damýtýlarak gelen yüksek
deðerlerine raðmen, bir haftalýk hafýza ile yaþamaktýr.

Türk olmak; Mostar'da köprüdür, Kerkük'te kaledir, Ýstanbul'da
Kýzkulesi'dir, Anadolu'da buðdaydýr, Çukurova'da pamuktur, Ege'de tütün,
Karadeniz'de fýndýk, Trakya'da ayçiçeðidir.

Türk olmak; Çanakkale'de ölmektir. Çanakkale'de ölmeden önce düþmana su
vermektir, onun yaralýsýný sýrtýnda kendi hastanesine taþýmaktýr.

Türk olmak; Sabahlarý odana rahmet dolsun diye, camý açmaktýr. Kar
yaðdýðýnda kayak yapmayý deðil, evsizleri düþünmektir. Balkon köþesine
kuþlar için, kýþýn ekmek kýrýntýsý, yazýn su koymaktýr. Yaðmura rahmet, kara
bereket diye bakmaktýr.

Türk olmak; Harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip,
sahiplenecek tek varlýðý fakirlik olmasýna raðmen, yedi düvele meydan
okumaktýr.

Türk olmak; Askere davul-zurna ile uðurlanmaktýr, belki de dönmeyeceðini
bilerek.

Türk olmak; Annenin þehit oðlunun ardýndan; "Bir oðlum daha olsun, onu da
vatan için göndereceðim" demesidir. Babanýn gözyaþlarýný tutarak, tabutuna
son kez dokunurken; "Vatan sað olsun" demesidir.

Türk olmak; Ecdadýn yaþadýðý kýtlýktan dolayý, çayýn yanýnda gelen þekerden
fazla olaný garsona geri vermektir. Türk olmak, yemeði ziyan etmekten
korkmaktýr.

Türk olmak; Evindeki bir kap aþýn yarýsýný tanrý misafirine vermektir. Kendi
yerde, misafiri döþekte yatýrmaktýr.

Türk olmak; Yunus'u bilmektir, Mevlana'yý, Hacý Bektaþ-ý Veli'yi ve Hoca
Yesevî -tek bir satýrýný okumasa da yüreðinde taþýmaktýr.

Türk olmak; Oðuz Kaðan, Bilge kaðan, Saltuk Buðra han, Alparslan,
Kýlýçaraslan, Fatih Mehmet, Yavuz Selim ve Mustafa Kemal'ýn duygularýný
hissetmek ve ona göre hareket etmek demektir.

Türk olmak, Saz çaldýðýnda, ney üflendiðinde, kös dövüldüðünde ve kaval
çaldýðýnda, yüreðinin derinlerinde bir sýzý sezmektir..

Hayatýn sana verdiklerine nasip, vermediklerine kýsmet demektir. Her iþin
hayýrlýsýna inanmaktýr ve feleðe küsmemektir ve aðlamamak için çok gülmekten
çekinmektir.

Türk olmak; Asya'da batýlý, Avrupa'da doðulu diye tepki görmektir.
Irk sözünü bilmeden yaþamak, yaratýlaný yaratandan ötürü sevmektir.

Türk olmak; en zayýf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde
bile her olumsuzluðun bir þafakta biteceðini bilerek tevekkül göstermektir.

Zor iþtir Türk olmak. Türk olmak Anadolu'da her düþen yaðmur damlasýna
hamdetmek, her çýkan baþak için þükretmektir.

Türk olmak, kan, vahþet ve kargaþa bölgesi Ortadoðu, Balkanlar ve Kafkasya
bölgesinin ortasýnda medeniyetler mezarlýðý Anadolu'da dik durabilmektir.

Türk Olmak; Yeniden Küresel Güç olmak için hareket etmektir.

Günün Sözü: Kendini, ataný, ötekileri bilirsen, sen sen olursun.

הסתיים של דקה אחת - END OF ONE MINUTE

Posted: 23 Sep 2009 02:38 PM PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הסתיים של דקה אחת - END OF ONE MINUTE
 
Naci Kaptan
 
 
 
Sen çok yaşşa e mi !!!
 
Başbakan Erdoğan Davos'tan döndüğünde AK PARTİ Foruma ne yazmiştin ?
 
Hatırlatayım ;
 
***
 
DAVOS FATİHİ BAŞBAKAN'A İTHAFEN YAZILMIŞTIR ;
 
 
ONE MINUTE ONE MINUTE...
 
fatih kalkıp uyansa gözlerinden öperdi
ulu önder atatürk seni tebrik ederdi
zulme meydan okudu
gördünüzmü erdoğan
davosta tarih yazdı tarih yazdı başbakan
işte davos işte türk alnı açık başı dik
gözlerinden öperdi sağ olsaydı atatürk
zulme meydan okudu
helal olsun erdoğan davosta tarih yazdı
tarih sensin başbakan
osmanlının tokadı israilde patladı d
ondu kaldı avrupa çıtı bile çıkmadı
zulme meydan okudu
gördünüzmü erdoğan
 
DAVOS TA TARİH YAZDI
TARİH YAZDI BAŞBAKAN
 
osman karkaç
 
***
 
Keşke yazılanlar gerçek olsa da sevinse idik !!!
Shell Rimula 20/50
Yağlama yikama harika ...
 
Gece yarisi binlerce AKP taraftari,
İstanbul Belediye başkani tarafından kamu araçlarına ücretsiz bindirilerek
Atatürk Hava alanina taşınmış ve ne zaman hazırlatıldığı belli olmayan pankartlarla
Davos Fatihi !
Taşima kitalar tarafindan coşkuyla karşılatılmıştı.
 
***
One minute yazili çoraplar,tişörtler piyasayi sarıverdi !
Maliye bakanin Unakitan'in oğlu,
ONE MINUTE'nin marka hakkini satın aldi ...
 
Lübnan`da basılan ve Arap dünyasında büyük saygınlığı bulunan Dar El Hayat
gazetesinde Cihad el Hazen şunları yazdı:

`Erdoğan bir Müslüman olarak bizi gururlandırdı. İsrail zulmüne sessiz kalan liderlerimiz yüzünden Arap olduğumuzdan utanıyoruz. Onurumuz ve şerefimizi Erdoğan kurtardı. Osmanli Devleti yeniden kurulmalı. Erdoğan, halife ve padişah ilan edilmeli. Müslüman dünyasının başına geçmeli.`

Sayin Erdoğan'in padişahlik isteği bundan sonra daha da canlandı!

Miting meydanlarinda "padişah" pankartlarıyla karşılanmaya başlandı.

***

Mizah geri kalır mı ;

Cem Yılmaz, Erzincan`dan Davos`a espri yetiştirdi. Başbakan Erdoğan`ın Davos`daki `One Minute`inin (Bir dakika) Erzincan`da 6 dakika ettiğini söyledi ve devam etti ;

Başbakan Erdoğan`ın Davos Zirvesi`nde yaptığı `Daha da gelmem` çıkışını espriyle yorumladı:

`One minute` dedi ama yedi dakika sürdü!

 
***
 
Ne yazik ki başbakan Erdoğan Davos'taki göstermelik dik duruşunu devam ettiremedi !!!
Bu arada kabinede bulunan AKP'li bakanlar şöyle açıklamalarda bulunmaya başladılar ;
 
'Türkiye'nin İsrail ile olan stratejik ilişkileri bundan sonra daha iyiye gidecektir'
 
Başbakanın geri adım atacağı daha O zamandan belli olmuştu !!!
 
***
 
Geri adımlar devam etti ;
 
Ne mi yapti ?
 
Başbakan Amerikaya gitmeden önce , Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK)
53. Genel Kurul Toplantısı'nda, İsrail aleyhine olan karar tasarısının gündeme alınması
için yapılan oylamada ,Türk heyeti önce çekimser oy kullandi.
Sonra da tasari oylamaya geçilirken heyetimizin tamami oturumu terk ederek,
İsrail 'e oylamada örtülü destek verdi !!!
 
Bu yetmedi ,
 
Başbakan Erdoğan ABD'ye gider gitmez ayağini tozuyla ilk görüşmesini
etkin bir Yahudi kuruluşu olan ADL ile yapti.
ADL'nin gönlünü aldı.
 
***
 
ADL  ( Anti Defamation League )  ve
AJC   (Amerikan Jewish Congressin) anımsamak yararli olacaktir ;
 
AJC - ADL VE RECEP TAYYIP ERDOĞAN
 
Başbakan Erdoğan`ın Büyük BOP eşbaşkanlığı`nın yanı sıra gündeme gelen konulardan biri de Amerika`daki Yahudi lobisinden aldığı `ödül` ve `madalyalar` dir..

Amerika`nın etkin Yahudi kuruluşlarından  AJC ( Amerikan Yahudi Kongresi ) 1906`da New York`ta Yahudi bankerler tarafından İsrail devletini kurmak ve Siyonizm'i dünyaya egemen kılmak misyonuyla kurulan örgütlerden biridir..

AKP`nin 3 Kasım 2002 seçimlerine hazırlandığı süreçte Yahudi Komitesi AJC `nin dâvetlisi olarak gittikleri ABD`de kısa adı JINSA  olan YAHUDİ ULUSAL GÜVENLİK ENSTİTÜSÜ yetkilileriyle görüştükleri BİLİNİYOR.

Yahudi lobisini ve mason localarını temsilen önde gelen Yahudi kuruluşlarının başında gelen AJC  (American Jewish Committiee) Amerikan Yahudi Komitesi`nden Harold Taner, R. Tayyip Erdoğan`a `cesâret madalyası`nın takılmasını önermişti.

Taner`in, dünyanın en büyük tefecilik şirketlerinden birinin başında bulunan Yahudi global komploculardan, küresel felâketlerle, ekonomik krizlerle, savaşlarla, darbelerle ülkede kargaşa ve kaosa zemin hazırlayan CFR adlı Amerikan derin devleti kuruluşunu yöneten `Rotschildlar` için daha önce çalıştığı belirtilmekte…

`CESÂRET` VE `ÜSTÜN HİZMET` ÖDÜLLERİ…

Amerikan  .yahudi Kongresi AJC, sadece SİYONİST önderlere verilmekte olan  `Yahudi Cesaret Karakteri Ödülü ( PROFILES OF COURAGE )  `Davut boynuzu`nu Ocak 2004`teki Amerika ziyaretinde Erdoğan`a verdi.

Erdoğan, madalyayı aldıktan sonra yaptığı `teşekkür` konuşmasında, `Yahudi düşmanlığı utanç verici bir akıl hastalığının tezâhürüdür, katliâmla sonuçlanan bir sapkınlıktır, sapıklıktır… Musevi düşmanlığının Türkiye`de yeri yok…` diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a yahudi kurumlari tarafindan verilen madalya sadece bu değil.

Erdoğan`a ödül veren diğer Yahudi lobisi kuruluşu ise ADL (Anti Deformation Launge) örgütüydü. AKP`nin kuruluşu aşamasında Türkiye`ye gelip Erdoğan ve Gül ile gizlice buluşarak Dünya  Yahudi Cemaati`nin desteğini taahhüt ettiği belirtilen ADL Başkanı Abraham Foxman, göğsüne `üstün hizmet madalyası` taktığı Erdoğan`ı `Yahudilerin ebedî dostu` olarak ilân etti.

Değerli okur ,ONE MINUTE'nin ardindan neler çıktı değil mi ?
 
Ne demişler ;
 
HİÇ BİRŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR
 
***
 
Bilindiği gibi,
 
ADL,Erdoğan'in " one minute" söyleminden sonra Türkiye -Ermenistan arasindaki
sorunu ilk kez ( 1915 olaylari) olarak değil , soykirim olarak tanimlamişti.
ADL tarafindan yapılan açıklama Yahudilerin konuya ilişkin izlediği politikada bir
`kırılma noktası` olarak değerlendirildi...
One minute söyleminin faturasi kesilmeye başlanmişti.
 
Başbakan Erdoğan'in ABD'ye varir varmaz ADL ile görüşmesinin adında ,
ONE MINUTE ile bozulmuş olan İsrail-Türkiye  ilişkileri vardir.
Ne yazik ki Davos'taki dik duruş,
 
"ONE MINUTE" 'nin ruhuna EL Fatiha ....
 
Kalin sağlıcakla ...
 
NOT  :  הסתיים של דקה אחת = İbranice / end of one minute
 
 
Naci KAPTAN
 

[anadoluhaber:35393] Google Özel Arama'yı kullanarak arama motoruma katkıda bulunun!

Posted: 23 Sep 2009 02:22 PM PDT

Sa.AB-D ekonomisiyle ilgili haberleri daha etkin bir şekilde takip edebilmek için google özel arama motoru uygulamasını kullanmaya ve geliştirmeye çalışıyorum bu konuda takip edebileceğimiz web sitesi ekleyebilir veya bana ilgili sitenin linkini göndererek katkıda bulanabilirsiniz. arama motorundan istenilen sonuçları alırsak ücretli versyona geçmeyi düşünüyorum eğer isterseniz sizlerde bu ara motorundan faydalanabiliyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar..

cuneytkaran@gmail.com sizi, özel arama motorlarına katkıda bulunmanız için davet ettiler: Haber.

Bu davetiyeyi kabul etmek ve hesabınıza kaydolmak için http://www.google.com.tr/cse/manage/invitation?invid=N1PHUaQmua66DRc5AaufropClQr-XxZD_8U&invauth=D5i9DTGwrx-I2Vku sayfasını ziyaret edin

Yukarıdaki bağlantının yalnızca bir kere kullanılabileceğini unutmayın. Bu davetiyeyi kabul etmemeye karar verirseniz, lütfen bu e-postayı yok sayın. Bu davetiyeyi şimdi kabul ederseniz ve bu kararınızdan memnun kalmazsanız bu arama motoruna katkıda bulunmaktan istediğiniz zaman vazgeçebilirsiniz. Kısacası, deneyin!

Diğerler kullanıcıların arama motorlarına katkıda bulunmaya ek olarak Google Özel Arama’yı kullanarak kendi sitenizde de birkaç dakika içinden bir arama motoru oluşturabilir ve kullanıma sokabilirsiniz. Kendi arama motorunuzu oluşturma fikri ilginizi çektiyse, başlamak için burayı tıklayın.

Oluşturduğunuz veya katkıda bulunduğunuz tüm arama motorlarını görüntülemek için Arama motorlarım sayfanızı ziyaret edin.

Teşekkür ederiz,

Google Özel Arama Ekibi


[anadoluhaber:35394] John Rawls ve Yasami

Posted: 23 Sep 2009 02:18 PM PDT

John Rawls ve Yasami

John Bordley Rawls, Amerikali siyaset felsefecisi. En onemli yapiti 1971'de yazdigi A Theory of Justice (Bir adalet teorisi)'dir. 20.yuzyilin en onemli siyaset felsefesi metinlerinden olan bu kitap "adalet"in ne oldugu uzerine cok kapsamli bir yaklasim gelistirir. Ikinci onemli kitabi, ilkinin dusunsel devami niteliginde olan ve 1993'te yazdigi Siyasal Liberalizm'dir. Bu kitap da bir anlamda onun adalet teorisi calismasinin bir devami niteligindedir. Rawls 1950'lerden itibaren toplumsal adalet, ceza gibi konular uzerine Ingilizce konusan dunyada ciddi etki yapan akademik makaleler yazmistir. Bir adalet teorisi onun bu makalelerinin elden gecirilmesi ve yeni bazi makalelerle zenginlestirilmesi sonucu ortaya cikmis, sosyal sozlesme gelenegini canlandiran hayli hacimli ve kapsamli bir kitaptir.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.