İspanya'dan Siyonist Üniversite'ye kırmızı ışık


İsrail işgal devletinin Filistinlilere karşı uygulamalarını protesto eden İspanya, İsrail'in Ariel Üniversite’nin müsabakaya katılmasına izin vermedi.

Avrupa’nın birçok yerinde, Siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere karşı uygulamaları ve savaş suçu işlemesi nedeniyle "Siyonistler"e yönelik akademik ve ticari boykot kampanyaları artıyor.

Bu boykot zincirinin son halkasında, geçen hafta "Siyonist" Ariel Üniversitesi’nden bir heyetin İspanya’da düzenlenen uluslararası bir müsabakaya katılmasına izin verilmedi.

Dün yayınlanan İsrail gazetelerinde yer alan habere göre, İspanya İskan Bakanlığı, Ariel Üniversitesi heyetinin müsabakaya katılmasını reddetme gerekçesi olarak, üniversitenin İspanya tarafından işgal edilmiş topraklar kabul edilen Batı Yaka’daki Ariel Yahudi Yerleşkesi’nde kurulu olmasını gösterdi.



Ariel Üniversitesi heyetinin İspanya tarafından organize edilen ve çevre dostu evler tasarlamayı hedefleyen uluslararası bir mimari tasarım müsabakasına katılmak istediği bildirildi.

İspanya’nın bu adımının, Avrupalı sivil toplum kuruluşlarının işgal devletinin uygulamalarına karşı başlattığı ve birçok devletin ve kurumun katıldığı boykot kampanyalarının devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Bir aydan daha kısa bir süre içerisinde Norveç ve İsveç şirketleri, ırkçı ayrım duvarının ve Yahudi yerleşkelerinin yapımına ortak oldukları gerekçesiyle bazı şirketlerden yatırımlarını geri çekmişti.

İngiltere’de de, Siyonistlere akademik ambargo ilan edildi.

Kaynak: Filistinhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.