İSMAİLAĞA'DAN HAMAS'A DESTEK!


Filistin’in Gazze Şeridi’ne yardımlar, İsrail, ABD ve AB’nin terör örgütü kabul ettiği Hamas’ın yönetimi ele geçirdiği 2005’ten beri el altından yapılıyor. İsmailağa Cemaati de topladığı yardım paralarını Hamas’ın siyasi büro şefi Halid Meşal’e Şam’da elden teslim etti.

BAZI ülkelerdeki İslami direniş örgütlerine destek verdiği bilinen İsmailağa Cemaati’nin, son olarak Filistin’in Gazze Şeridi’nde iktidarı elinde bulunduran Hamas örgütün ciddi para desteğinde bulunduğu açıklandı. Liderliğini Mahmut
Ustaosmanoğlu’nun yaptığı İsmailağa Cemaati’nin yayın organlarından Guraba Dergisi’nin sitesinde, yapılan para yardımını gösteren fotoğraflar yayınlandı. Fotoğrafta cemaatin ileri gelenlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu ile Guraba Dergisi’nin yayın danışmanının Hamas’ın siyasi büro şefi Halid Meşal’e Şam’daki evinde yaptığı ziyaret sırasında tomar tomar paraları teslim ettiği görülüyor. Cemaat temsilcileri paranın tesliminin yanı sıra Meşal’e Ustaosmanoğlu’nun selamlarını ve Hamas’ın zaferi için dua ettiğini de iletti. Meşal’in boynundaki bir ucunda Türk, diğer ucunda Filistin bayrağı olan bir atkı da dikkat çekti. Gazze’de Hamas’ın iktidara geldiği 2005 yılından bu yana ABD ve AB, doğrudan yardımları, İsrail de aylık olarak aktardığı fonları dondurdu. Hamas’a banka yoluyla yapılan bütün paralara tespit edilmesi durumunda el konuyor.

TALİBAN İÇİN DE DUA

Guraba Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü Osman Akyıldız, yakın zamanda gerçekleşen ziyaret sırasında teslim edilen para miktarı hakkında bilgi veremeyeceklerini, ancak ciddi bir miktar olduğunu söyledi. Akyıldız, kamuoyunda Ustaosmanoğlu’nun dünyadaki gelişmelerden habersiz, kenarına çekilmiş bir insan gibi yansıtılmak istendiğini ancak bunların gerçekdışı
olduğunu söyledi. Akyıldız şöyle devam etti: “Mahmut Efendi’yi tanıyanlar onun cihad ve mücahitleri ne kadar çok sevip desteklediğini bilir... Afganistan işgali sırasında Taliban’ın lideri Molla Muhammed Ömer için duaettiğini sağır sultan bile duydu.”

YARDIM YASAL MI?

Prof. Dr. Köksal Bayraktar, gümrük ve kambiyo kanununa göre bir Türk vatandaşının beş bin doların üzerinde parayı yurtdışına çıkaramayacağına dikkat çekerken, ceza hukukçusu Prof. Dr. Bahri Öztürk verilenpara karşılığında makbuz
alınması durumunda yapılan yardımın yasal olduğunu söyledi. Öztürk, cemaatin hukuken bir karşılığı olmadığını belirterek, yardımı muhtemelen özel kişilerin yaptığını belirtti. Halen Filistin’de Hamas konusunda araştırmalar yapan bir Türk ise “Yardımlarya elden Meşal’e veriliyor yada Hamas’ın alt kuruluşu yardım kuruluşlarına aktarılıyor. Yardımı yapan istemese de Hamas makbuz verme konusunda ısrarcı oluyor genelde” dedi.

Haberturk Gazetesi, 15.09.2009

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.