Doka Umarov'un Babasi Ruslar ve Hainler Tarafindan Sehit edildi




Doka Umarov'un Babasi Ruslar ve Hainler Tarafindan Sehit edildi
CIC Emiri Doka Umarov'un babasi Rus isgalciler ve isbirlikçi hainler tarafindan vahsice sehit edildi.
ÇIC kaynaklarimizin verdigi bilgilere göre Çeçen Içkeriya Cumhuriyeti Baçkani ve Kuzey Kafkasya mücahitlerin Emiri Doka Umarov'un babasi Rus isgalciler ve isbirlikçi hainler tarafindan vahsice sehit edildi. Doka Umarov'un 74 yasindaki babasi 5 mayis 2005'te hainler tarafindan kaçirilmisti…

Çeçen Içkeriya Cumhuriyeti Yetkililerin verdigi bilgilere göre Çeçen Içkeriya Cumhuriyeti Baskani ve Kuzey Kafkasya mücahitlerin Emiri olan Doka Umarov'un 74 yasindaki babsi Hamad Umaraov Rus isgalciler ve isbirlikçi hainler tarafindan vahsice sehit edildi. Mart 2007'de Askeri Sura toplantisinda bir araya gelen Kuzey Kafkasya Mücahitlerin Emirlere de bu haberi dogrulayan Baskan Doka Umarov nasil ögrendigini su sözlerle anlatti:
"Bizimle baglanti kuran bazi aracilar babamin nerede defin edildigi göstermeye hazir olduklarini haber verdilir"
Doka Umarov'un babasi 5 mayis 2005'te "Petrol taburu" denilen Adam Demilhanov komutasindaki hainler tarafindan kaçirilmisti. Kadirov çok kez Doka Umarova teslim olmazsa babasini öldürme tehdidinde bulunarak Doka Umarov'u yakalayacagina ümit ediuordu. Ancak bütün bu girisimler bir sonuç almadi. Hatirlatalim Doka Umarov'un bu savasta çatismalarda iki kardesi de sehit oldu: Musa ve Isa… Savas devam ederken Dokko Umarov'un yakinlari çok kez rehine alindi hatta Doka Umarov'un esi çocuklariyla birlikte rehine alinmisti.
Sehit edilen 74 yasindaki Hamad Umarov'dan ise o güne kadar hiçbir bilgi alinamiyordu. Geçen sene ayni sekilde kaçirilan Doka Umarov'un kardesi Ahmad Umarov af yasasindan yararlanmak amaciyla "silahi teslim etti ve teslim oldu" diye televizyon kanallarina çikarmislardi ondan sonra ondan bir haber alinamadi. Ancak Ahmed Umarov'da ayni babasi gibi 2004'te kaçirilmisti ve kendisi silahli mücadelede yer almamisti. Sonra Kadirov ve adamlari kendi politik çikarlari için teslim oldu diye gösterdiler. Suanda ondan hiçbir bilgi alinamiyor
yürüyüş dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.