TANDOĞANDA "KERKÜK İÇİN YÜRÜYORUZ MİTİNGİ"

Tandoğan'dan dünyaya seslenelim: "Durdurun bu acıyı"
Irak Türkmenleri katliam üstüne katliam yaşıyor. Referandum öncesi Türkmen nüfus kayıtlarını yok etmek için nüfus memurları öldürülüp, arşivler yakıldı... Silahsız kardeşlerimiz acı içinde... Onları Cumartesi Tandoğan'da kucaklıyoruz... İşte mitinge katılım bilgileri...

İyibilgi'ye ulaşan bilgilere göre, Türkmenler ülden göçe zorlanırken, bölgeye yerleştirilen Kürt nüfusu 650 bin'e ulaştı. Irak Türkmenleri, Kerkük'ün yönetimini Barzani'nin eline vermek için tezgahlanan Kerkük referadumuna, kendilerne yapılan eziyetlere, zulümlere, katliamlara dur demek için Ankara Tandoğan'da bir miting düzenliyor. "Kerkük'e Yürüyüş" adını taşıyan miting, Irak'ta hiçbir zaman silaha başvurmamış Türkmenlerimizin belki de tek silahı olacak!

"Kerkük'te seslerini duyurmalarına müsaade edilmeyen Türkmenlerin sesinin duyurabildiği tek platform Türkiye... Bu mitinge katılımın büyüklüğü ölçüsünde, onların da sesleri yankı bulacak!" diyen Irak Türkmen Cephesi yetkilisi Sadun Köprülü, "Bu mitinge katılamayan Iraklı Türkmenler yerine Türkiye vatandaşlarını bu mitinge beklediklerini anlatıyor."

Miting bilgileri:

Tarih: 28 Nisan Cumartesi
Saat: 13.00
Yer: Ankara- Tandoğan Meydanı
Ankara tel: 0 312 442 92 77

Miting için İstanbul'dan otobüsler kalkacak. Mitinge İstanbul'dan katılmak isteyenleri Irak Türkleri Derneği ve Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Ankara'ya götürecek.


Irak Türkleri Derneği'nin miting otobüsü, 27 Nisan Cuma Gecesi saat 24.00'da kalkacak.
Adres: Hasan Halife mah. Halıcılar cad. No.: 92 Kat: 3 Daire: 8 Fatih- İst.
Tel: 0 212 534 88 29

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği'nin otobüsü, Cumartesi sabahı saat 06.00'da Osmanbey- Mecidiyeköy Vergi Dairesi'nin karşısından kalkacak.

Adres: Samanyolu sok. Polat Apt. No: 27 Kat: 3 Daire:8 Osmanbey- İst.

Tel: 0 212 234 89 44 (Mehmet Celal)

iyibilgi




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.