Google'dan 3.1 Milyar USD'ye Çift Tık

Google, reklam alanında büyümek için son hamleyi yaptı. İnternet devi, reklam şirketi DoubleClick’i 3.1 milyar dolara talip olurken, bu adım Google-Yahoo rekabetini kızıştıracak.

İnternet üzerinde grafik reklam alanında payını artırma peşindeki Google, internet reklam şirketi DoubleClick’i 3.1 milyar dolara satın alıyor.

Google’un tarihindeki en büyük şirket satın alması olan bu hareketiyle, internet üzerinde grafik reklam alanında lider konumunu elde tutan rakibi Yahoo ile rekabetini şiddetlendireceği ve bir bütün olarak internet reklamcılığındaki kendi lider konumunu daha da güçlendireceği bildiriliyor. Google, DoubleClick’e YouTube’u 1 milyar 650 milyon dolara satın almasının 6 ay sonrasında teklif götürmüş oldu. Satın almanın peşin olarak gerçekleşeceği belirtilirken bu satın alma Google’ın tarihindeki en büyük satın alma olacak. DoubleClick’i bünyesine katan Google böylelikle reklam sektöründeki pozisyonunu önemli ölçüde güçlendirmiş olacak. Şirket son yıllarda, yazılı basın, radyo, video, mobil ve TV reklamları pazarındaki pozisyonunu hızla büyütüyor.

Google’ın kurucularından ve başkanı olan Sergey Brin, “internet reklamcılığını daha iyi bir hale getirmek bizim vizyonumuz. Daha etkili ve daha kullanışlı olması için çalışıyoruz” diye konuştu. Microsoft, Yahoo ve Time Warner gibi şirketler de DoubleClick ile yakından ilgileniyordu ve teklif vermişlerdi. New York merkezli DoubleClick’in 1.500’den fazla müşterisi olduğu belirtiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.