TANDOĞANDA KERKÜK MİTİNGİ DÜZENLENDİ !

Irak Türkmen Cephesi (Itc) Tandoğan Meydanında Kerkük Mitingi Düzenledi.

Mitingde Türkiye'nin değişik illerinden, Türk cumhuriyetlerinden ve Kerkük'ten gelenler yer aldı. Mitinge, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı ABDulhaluk Çay, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, BASK Genel Başkanı Resul Akay, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile DSP, İP, Hür Parti ve BTP'nin temsilcileri yer aldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde konuşan ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, sözlerine, ''Biz Irak Türkleri'yiz. Anadolu'daki insanımızdan hiç farkımız yok. Dilimiz, dinimiz, örfümüz birdir'' diyerek başladı.

Irak'ın tarihi boyunca en çok mezalim gören toplulukların Irak Türkleri olduğunu ifade eden Muratlı, ''Buradan sesleniyorum. Bağdat, Bağdat duy sesimizi. Bu, Türkler'in ayak sesleridir. Biz Irak'ta örf ve adetlerimizi koruyacağız'' dedi.

-Mehteran takımının konser verdiği mitingde, Türkmen milli marşları da çalındı.

-Mitingde, ''Musul, Kerkük Türk'tür, Türk kalacak'', ''Kerkük'e uzanan eller kırılsın'', ''Bir gece ansızın gelebiliriz'', ''Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi'' şeklinde sloganlar atıldı.

-Hükümet aleyhine sloganların da olduğu mitingde, kalabalık zaman zaman tekbir getirdi.

-Mitingde, ''Hepimiz Telaferliyiz'', ''Hepimiz Kerküklüyüz'', ''Osmanlı Ruhu Geliyor'', ''AB, ABD, Kerkük Benim Meselem'', ''İsa'nın kanını içen vampir, etini yiyen yamyamlar, Irak'tan elinizi çekin'' gibi pankartlar da dikkati çekti.

-Yağış altında yapılan mitingde, çok sayıda kişinin platformda yer alması nedeniyle sıkıntılı anlar da yaşandı.

-Konya'dan yürüyerek gelen bir grubun da yer aldığı mitinge, çeşitli illerden katılan vatandaşlar, ''Havası Sert, İnsanı Mert Kaplıcalar Diyarı Haymana'dan Sevgiler'', ''Ha Burdur, ha Kerkük, Hem Türkmen, Hem Türk'' gibi pankartlar da taşıdı.

-Miting esnasında BBP ve MHP'li olduğu belirtilen iki grup arasında bir gerginlik yaşandı. Gerginliğin Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alişan Satılmış tarafından yatıştırıldığı ifade edildi.

Daha sonra Ahmet Muratlı ve beraberindeki Türkmen yetkililer ile katılımcılar, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Katılımcılar daha sonra dağıldılar.

http://www.kerkuk.net/fotograf/izleme.aspx?galeritipi=35&galeri=2

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.