Miting kürsüsüne marjinal gölge hakim oldu

Miting kürsüsüne marjinal gölge hakim oldu
Türkan Saylan'ın organize ettiği Çağlayan mitingi sona erdi. 14 Nisan Ankara mitinginin devamı niteliğindeki Çağlayan mitingi Saylan'ın şovuna sahne oldu.
Köşk sürecini engellemeye yönelik 14 Nisan Ankara mitinginin devamı niteliğindeki Çağlayan mitingi Türkan Saylan'ın şovuna sahne oldu. Miting sona ererken, akıllarda özgürlük yerine istiklal mahkemeleri kurulsun şeklindeki sloganlar kaldı.

Saylan ve diğer konuşmacılar AB'den ABD'ye, özelleştirmeden, gazete patronlarına ve toplumun dini değerlerine karşı yaptığı konuşmalarla katılımın büyük olduğu mitingi gölgeledi. Özellikle ÇYD Başkanı Türkan Saylan 'Kutlu Doğumu' şova benzeterekr kalabalığa yuhalattırdı. Saylan ayrıca 'Yaradılış hurafesi' diyerek dini değerlere hakaret etti. Saylan, her şeye karşı görüntü verirken, Medya Patronu Aydın Doğan dahi eleştirildi.
Photo


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Çağlayan'da düzenlenen 'Köşk' mitingi geniş katılama sahne oldu. Mitingde ilk konuşmayı Düzenleme Komitesi Başkanı Necla Arat yaptı. Arat, demokrasi vurgusu yaparken daha sonra söz alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Başkanı Türkan Saylan, konuşmasında yaradılıştan, Kutlu Doğuma, özelleştirmeden duble yollara kadar her şeye karşı çıktığını söyledi.

Yaradılış'ın 'hurafe' olduğunu söyleyen Saylan, Kutlu doğum törenlerini 'şov' olarak niteledi. Saylan, 'Bu şovlarla cumhuriyetten intikam alınmaktadır' dedi.

Miting'de tuhaf istek: istiklal mahkemesi kurulsun



İstikrarı boş söz olarak nitelendiren Saylan, hükümeti Çankaya'yı 'tarikat sarayına' çevirmek istemekle suçladı.

Miting'de tuhaf istek: istiklal mahkemesi kurulsun

Çağlayan mitinginde vatandaşlar dağılmaya başladı. Mitingde "Tayyip Baksana, kaç kişiyiz saysana, Çankaya'da molla istemiyoruz, Biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Hükümet İstifa", şeklinde sloganlar atıldı. Katılmcıların taşıdığı "Övünüyorum, çalışıyorum sana askerim. İstiklal Mahkemeleri kurulsun hesap sorulsun", şeklindeki dövizler dikkat çekti. Miting alanına girmeyen ve dışarıda bekletilen araçlardan da onuncu yıl marşı çalındı. Ayrıca Atatürk'ün yaptığı konuşmalarda miting katılımcılarına dinletildi.

Tuncay Özkan yine gürledi

Kürsüye çıkan Özkan, 'Biz ikinin birden büyük olduğunu biliyoruz,o yüzden Ağar'a da Mumcu'ya da DSP'ye de CHP'ye de birleşin diyoruz' dedi.

Özkan şunları söyledi:

Artık ölsem gam yemem. Artık biz uyandık, bunların gitme vakti geldi. Sizi buraya getiren ruh, o aşk, o vatan ve o namus dediğimiz iki kavram biz burada hep beraber elele gönül gönüle birleşmeye omuz omuza mücadele etmeye geldik.

Özkan'ın konuşması "birleşin" sloganlarıyla kesildi. Özkan şöyle devam etti:


Biz ikinin birden büyük olduğunu biliyoruz. O yüzden Mehmet Ağar'a da Erkan Mumcuya da birleşin diyoruz. O yüzden DSP'ye de CHP'ye birleşin diyoruz. Birlikten kuvvet doğdunu biliyoruz. Biz onlar gibi zalim değiliz.

Özkan, şimdi onu dinleme vakti diyerek konuşmasına ara verdi ve Başbakan Erdoğan'ın farklı tarihlerde sarfetmiş olduğu şu cümleleri mitinge katılanlara dinletti.

"Millete rağmen bu yürümez zaten. Hem laik hem müslüman olunmaz."

"Bu demokrasi amaç mı olacak araç mı? Olacak işte burası tartışmaya açılmalıdır. Demokrasi hiçbir zaman amaç olamaz, ilmi noktada ele aldığımızda araç olduğunu göreceğiz."

"Sayın Öcalan düşüncelerinin değil almış olduğu kellelerin hesabını veriyor."

"Askerlik heralde yan gelip yatma yeri değil."

"Yasin El Kadıyı tanıyorum, kendisine inanıyorum, güveniyorum. Kendisine kefilim"

"Haydi al ananı git lan"

"Senin çocuğun işsiz kalsın ya ne yapalım otur otur"

Slayt gösterisinden sonra Özkan şunları şöyledi:



Siz bu adama birdaha saplanacak mısınız? Hem laik hem müslüman olunmaz diyen adama izin verecek misiniz? Yalan söylüyor yalan. Bu saygısız adama izin verecek misiniz. Bunun yolu bir olmaktan geçiyor.

DÜNYA BÜLTENİ

2 yorum:

  1. Bu insanlarla (mecburen insan dedim) bir arada yaşamaktan utanıyorum. Keşke mümkün olsa bütün dindarların başka bir memlekette yaşama imkanı olsa. Bizden sonra iki sene dayanamazlar, bu defa birbirlerini yerler, memleketi de laik laik talan ederler, batırırlar

    YanıtlaSil
  2. Aslında senin ve senin gibileri İstiklal Mahkemelerine çıkarmak iyilik olur. Biz ne istiyoruz biliyor musun sizi bir gece yataklarınızdan kaldırıp gözlerinizi bağlayıp bir kargo uçağına bindirip öleceğinize kanaat getirdiğimiz yükseklikte gökyüzüne salıvermek! Nasıl ama belki bu sefer Allah'ı bulma şansına erişirsiniz:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.