M.Yazıcıoğlu Kongrede Fena Gürledi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmaması gerektiğini savundu. Sezer'i affettiği PKK'lılarla ilgili sert ifadelerle eleştiren Yazıcıoğlu, YÖK'ü de topa tuttu:
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Büyük Orta Doğu Proje'sinin bir parçası, hatta eş başkanı olduğunu söyleyen bir başbakan, asla cumhurbaşkanı olamaz'' dedi.
BBP'nin 2. Olağanüstü Kurultayı, Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Salona girişinde delegelerin ''Başbakan Muhsin'' sloganlarıyla karşıladığı Genel Başkan Yazıcıoğlu, salonu dolaşarak delegeleri selamladı.
Delegeler arasında yapılan oylama sonucu Divan Başkanlığı'na Mustafa Çalık'ın seçildiği kurultay, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, dün Aksaray yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 33 kişinin acısını paylaşmak istediğini söyledi. ''Dünkü feci kazada cennete uğurladığımız yavrularımız, millet olarak hepimizin yüreğini dağlamıştır'' diyen Yazıcıoğlu, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da ''acil şifa'' dileğinde bulundu.
''BAŞBAKAN BOP EŞ BAŞKANI OLMAKTAN ÇIKMALIDIR''
Türkiye'nin bir kavşak noktasında olduğunu savunan Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Türkiye, açıkça bir yandan Amerika, öbür yandan Avrupa ipoteği altına sokulmuş, diğer taraftan da uluslararası sermaye tekellerinin yağmaladığı bir yarı sömürge haline getirilmiştir. Birkaç yıl öncesine kadar yeni Orta Doğu haritaları yayımlanırdı. Şimdi ise AKP'nin 'Biz de bunun bir parçasıyız' dediği Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) kapsamına alınan Türkiye için yeni haritalar yayımlanıyor.
İktidar 'bu neyin nesi' diye soruyor. Amerika, 'Bizde özgürlük vardır. Think-Thank kuruluşları, bazen böyle fanteziler kurarlar ve tartışmaya açarlar. Resmi bir yanı yoktur' diyor. Öyleyse bizim de ''Kendi fantezilerimizi kurarız, hayallerimize dalarız, ihtiyaç duyduğumuzda Amerika'nın ortasında yeni bir Maya devleti kurulması fantezimizi Amerika'nın ortasında gerçekleştiririz' dememiz lazım.''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini öne süren Yazıcıoğlu, ''BOP'un bir parçası, hatta eş başkanı olduğunu söyleyen bir Başbakan asla cumhurbaşkanı olamaz. Başbakan Erdoğan, bu düşünceleri taşıdığı müddetçe cumhurbaşkanı olamaz. Önce BOP'un eş başkanı olmaktan çıkmalıdır'' diye konuştu.
Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanının kimin olacağına milletin karar verme imkanı bulunmadığına da işaret ederek, ''Millet bu tartışmaların neresinde? Birisi milletle kavgalı, diğeri devletle kavgalı birisini getirmek istiyor'' dedi. 1993 yılında cumhurbaşkanını halkın seçmesini önerdiklerini, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçilmesinden önce de bu önerilerini yinelediklerini hatırlatan Yazıcıoğlu, ''Ama maalesef kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla bir cumhurbaşkanı geldi. Sayın Sezer'in affetmiş olduğu PKK'lı militanlar, şimdi dağda askerimizle çatışırken yakalanıyor'' diye konuştu.
Yazıcıoğlu, lider sultasını kıracak, parti içi demokrasiyi kurumsallaştıracak, gerçek anlamıyla tabana ve millete dayanan siyasetin yolunu açacak bir siyasi partiler yasası çıkarılması gerektiğini de kaydetti. İktidara gelmeleri halinde AB sürecini hemen durduracaklarını ifade eden Yazıcıoğlu, artık soğuk savaş döneminin yaşanmadığını, ülkenin ufkunun geniş olduğunu söyledi.
Yazıcıoğlu, Atatürk'ün ''Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma'' hedefini hatırlatarak, ''AB'yi medeniyet kapısı olarak görerek önünde diz çökmek değil, üzerine çıkmaktır, hedef'' dedi.
YÖK'ü de eleştiren Yazıcıoğlu, ''Üniversiteleri toplama kampı haline getiren, bilgi üretmek, bilgi üreterek bu bilgiyi kullanacak gençleri yetiştirmek, bölgesel kalkınmalara öncülük yapmak yerine sürekli milletin inancıyla kavga eden, sürekli üniversiteleri siyasetin bir aracı, oyuncağı haline getiren bu YÖK anlayışını değiştireceğiz ve YÖK'ü kaldıracağız'' diye konuştu.
Yazıcıoğlu, gasp, hırsızlık, kapkaç gibi asayiş olaylarının arttığına dikkati çekerek, özellikle büyük şehirlerde kimsenin kendini güvende hissetmediğini savundu.
''İDAM GERİ GELECEK''
İktidar olmaları halinde çocuklara tecavüz edenleri, zevk için insanları öldürenleri, askerleri şehit eden teröristleri hapishanelerde beslemeyeceklerini belirten Yazıcıoğlu, ''Kesinlikle söylüyorum, idam geri gelecek'' diye konuştu.
Yazıcıoğlu, çeşitli ortamlarda kendilerine başka partilerle ittifak yapıp yapmayacaklarının sorulduğunu belirterek, ''Geçmişte bir çok ittifak yapıldı. Biz Türk milliyetçilerinin sırtından gelip solcuları iktidar yapmayacağız'' diye konuştu. BBP'nin, 2-3 ay içerisinde TBMM'ye girebilecek havayı yakalayacağını savunan Yazıcıoğlu, bu nedenle ittifakla ilgili kafalarında hiçbir düşünce olmadığını bildirdi.
Yazıcıoğlu, Türkiye'de ''BBP'nin sempati oranının yüzde 15 civarında olduğunu'' belirterek, BBP'nin önündeki tek engelin, ''iki partinin Meclis'e gireceği, üçüncüsünün de zorlayacağı''na ilişkin propagandalar olduğunu savundu.
''AMBLEM VE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK''-
Yazıcıoğlu, bazı basın organlarında partilerinin amblemi ve isminin değişeceği yönünde haberlerin yer aldığını hatırlatarak, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir baskın seçim yapılması halinde amblem değişikliğinin vatandaşların kafasında karışıklığa neden olacağı gerekçesiyle şimdilik bu konuda bir değişiklik düşünmediklerini bildirdi.
Kurultayda yapılacak seçime, Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında tek listenin girmesi bekleniyor. Bu arada salona asılan ''Barzani Diyarbakır'da yargılanacak, Habur kapısında infaz edilecek'', ''Kürt kardeş, PKK düşman'', ''İdam geri gelecek'', ''YÖK'ü yok edeceğiz'' ve ''Cumhurbaşkanını halk seçecek'' pankartları dikkati çekti. Öte yandan Yazıcıoğlu'nun konuşması, işitme engelli katılımcılar için işaret diline çevrildi.
haber alemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.