ABD ÜSÜNE ROKETLE SALDIRI !.1.TÜRK 6 ZANLI YAKALANDI !


Biri Türk 6 İslamcı militanın Irak ve Afganistan’a gidecek askerlerin eğitildiği Fort Dix üssüne roketatar ve tüfekle saldırıp 100 askeri öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

09.05.2007

Ailesinin restoranından üsteki askerlere sık sık pizza taşıyan 23 yaşındaki Serdar Tatar’ın, üssün haritasını da bu şekilde ele geçirdiği belirlendi

Amerikan güvenlik yetkilileri dün, New Jersey eyaletindeki Fort Dix askeri üssüne saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 kişiye jet baskın düzenledi. FBI tarafından 1 yılı aşkın süredir izlenen ve saldırı hazırlıkları çete içine sokulan muhbir sayesinde ortaya çıkarılan örgüt üyeleri, ilk kez 2006 yılının Ocak ayında Amerikalı güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Bir internet kafeye gelen şüpheliler buradaki görevliden ellerindeki görüntüyü DVD’ye yazmasını istedi. Kafede çalışan Amerikalı durumdan şüphelenerek kendine de kopya çıkardıktan sonra izlediği görüntülerle şok yaşadı.

Kopya DVD ele verdi

DVD’de 20’li yaşlarındaki 10 gencin ormanda makineli tüfekle “Allahu Ekber” diye bağırarak tatbikat yaptığını gördü ve hemen FBI’ya haber verdi. FBI derhal harekete geçerek DVD’de yüzleri görülen eylemcileri tespit etti ve yaşadıkları bölgeye ajan konuşlandırdı. Ajanlardan biri kısa sürede eylem hazırlığındaki şüphelilerle arkadaş oldu. Öyle yakınlaştılar ki örgüt FBI ajanına planlarından bahsetti. Ürdünlü Muhammed Şinever bu görüşmeler sırasında, “O üsse girip, 100 askeri öldürebiliriz” dedi. Şüphelilerin askerler arasında oynanacak bir futbol maçı sırasında da katliama hazırlandığı tespit edildi. Çetenin, arkadaş oldukları FBI ajanından M16 ve AK-47 tüfekleri temin etmesini istemesi örgüt için sonun başlangıcı oldu. 4’ü Arnavut, biri Ürdünlü, diğeri Türk olan şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

“ABD ordusuna bir sızabilsem”

Türk eylemcinin 23 yaşındaki Yeşil Kart sahibi Serdar Tatar olduğu açıklandı. Tatar’ın FBI ajanına, “Tutuklanmak sınırdışı edilmek ya da öldürülmek önemli değil. Ben bunu Allah için yapıyorum. Keşke ABD ordusuna asker olarak sızıp onları öldürebilsem” dediği kayıtlar da mahkemeye sunuldu. Tatar’ın üssün yanında ailesine ait 7-Eleven restoranında çalıştığı ve sık sık askerlere pizza taşıdığı için üssü bildiği, hatta haritasını da aldığı belirlendi. ABD Dışişleri, uluslararası bir terör örgütüyle bağlantı tespit edemediklerini açıkladı.

ÜSTE 3 BİN ASKER GÖREVLİ...

Fort Dix üssü Irak ve Afganistan operasyonlarına katılacak olan askerlerin eğitim merkezi olarak kullanılıyor. 15 bin kişinin görev yaptığı üste 3 bine yakın asker bulunuyor. Üs daha önce 1999 yılında Kosova’dan kaçan mültecilere ev sahipliği yapmıştı. 11 Eylül’den bu yana askeri üs çok daha sıkı korunuyor.


Türkiye’den INTERPOL bilgisi istendi

ABD’Lİ yetkililer, dehşet saldırı planının arkasında yer aldığı tespit edilen Türk pizzacı Serdar Tatar için INTERPOL’ü harekete geçirdi. ABD, Interpol aracılığıyla Türkiye’den Serdar Tatar hakkında sabıka kaydı bilgisi istedi. İlk bilgilerde Tatar’ın ailesiyle 1990’lı yıllarda Yeşil Kart alarak ABD’ye gittiği ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili rapor hazırlayan FBI ajanı, “Durum çok ama çok ciddiydi” ifadesini kullandı.

Serdar: Aileme kim bakacak

ÖRGÜTÜN içine sızan FBI ajanının 20 sayfalık raporunda hemen hemen tüm eylem planının Serdar üzerinden döndüğü anlaşılıyor. İşte FBI ajanı John Ryan’ın raporundan satırbaşları:

Ürdünlü eylemci Şinever, Tatar’ın kolayca Fort Dix haritasını alabileceğini söyledi. Bana gösterdikleri video görüntülerinde aralarında Serdar’ın da bulunduğu tüm eylemciler bir ormanda ellerinde makineli tüfekle tatbikat yapıyordu.

Ben Amerika’ya olan düşmanlığımı anlatarak onları konuşmaya teşvik ediyordum. Bir keresinde Serdar, “Onlardan intikam mı almak istiyorsun. Harita mı lazım? Sana kolaylıkla Fort Dix’in haritasını alırım” dedi.

Bana Fort Dix üssünün elektrik trafosuna önce saldırılması durumunda üsse düzenlenecek saldırının çok daha etkili olacağını anlattı.

Serdar hep kendisinin bu eylemi yapmasından sonra ailesine ne olacağını düşünürdü. Arnavut eylemcilerden Elvir ona, “Ailene Allah bakacak” derdi.

Ancak Serdar bir dönem benim FBI ajanı olduğumdan şüphelenmeye başladı. Bir gün polise telefon edip kendisine yaklaşan birinin zorla Fort Dix’in haritasını istediğini söyledi.

Bir gün “O haritayı verirsem beni Türkiye’ye sınırdışı ederler” dedi. Hatta bir keresinde de, “Senin FBI ajanı olup olmaman umrumda bile değil ben bu işe Allah rızası için soyundum” dedi.

28 Kasım 2006’da Serdar gerçekten de haritayı getirdi. “İşte kardeşim” diye verdi. Ben de haritayı hemen FBI’a verdim ve kopya çıkardık.


Babası: Benim oğlum böyle şeyler yapamaz!

OLAYIN ortaya çıkmasının hemen ardından Amerikan ABC News kanalı, Serdar Tatar’ın babasını bularak bir röportaj yaptı. Baba Tatar şöyle konuştu: “Oğlumla en son dün konuşmuştum. En ufak bir şüpheli hareket içinde değildi. Oğlumun ABD’ye yönelik bir nefret içinde olduğunu gösteren en ufak bir belirti yoktu. Bu işte bir yanlışlık var. Biz buraya 1992 yılında geldik. Burası benim ülkem ve burayı çok seviyorum.” Öte yandan Türk ailenin sahip olduğu restoranda şef aşçı olarak çalışan 35 yaşındaki Joseph Hofflinger, “Teröristlerle bağlantısı olan bir yerde çalışamam” diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Adalet Bakanı suikastçıları anlattı

NEW Jersey eyaleti Adalet Bakanı Christopher Christie, düzenlediği basın toplantısıyla 16 aydır takip edilen suikastçılar hakkında bilgi verdi: “Şüpheli Serdar Tatar, ABD’de yasal statüyle bulunuyor. Mohamed Şinever ise Ürdün asıllı ABD vatandaşı. Arnavutluk asıllı Dritan Duka, Eljvir Duka ve Shain Duka kaçak olarak ABD’de bulunuyor. Son şüphelinin adı ise Agron Abdullahu. Bilgisayarlarında ’cihad yanlısı’ videolar ve Ladin’in, dünyadaki Müslümanlar’ı cihada çağıran konuşmasının görüntüleri ve 11 Eylül teröristlerinden ikisinin vasiyetleri bulundu. Yakalananlar, 6-7 kişi olarak üssü makinalı tüfeklerle basıp yüzlerce ABD askeri öldürmeyi ve 4-5 askeri aracı havaya uçurmayı planlalamış.”
vatanim.com
KONU İLE ALAKALI DİĞER HABERLER:
Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde, 'bir askeri üsse saldırarak mümkün olan en çok sayıda asker öldürmeyi hedefleyen' 6 kişi yakayı ele verdi.


Zanlıların saldırmayı planladığı üs yedek askerlerin eğitimi için kullanılıyor

Bu kişilerin Fort Dix üssüne otomatik silahlarla saldırmayı ve yetkililerin ifadesiyle, "mümkün olan en çok sayıda askeri öldürmeyi" hedefledikleri bildirildi.

Bu altı kişiden dördünün eski Yugoslavya, birinin Ürdün, birinin de Türkiye doğumlu olduğu açıklandı.

Yetkililer tarafından "radikal İslamcı" olarak nitelenen zanlıların bugün New Jersey'in Camden kentinde mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı'nın sözcülerinden Michael Drewniak zanlıların bazılarının Amerikan vatandaşı, bazılarının da kaçak göçmen olduğunu söyledi.

Zanlılar hakkında, ABD askerlerini öldürmeyi planlamak suçundan iddianame hazırlanması bekleniyor.

Beyaz Saray sözcülerinden Tony Snow gazetecilere yaptığı açıklamada, altı zanlının uluslararası terör şebekeleriyle bağlantısı olduğuna ilişkin doğrudan bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Yerel medya haberlerinde, zanlıların son aylarda Kuzey-Doğu Pennsylvania'daki Pocono Dağları'nda silah eğitimi gördükleri ileri sürülüyor.

FBI SALDIRIDA YAKALANAN 6 ZANLIDAN BİRİ TÜRK !

FBI'ya yakalanan 6 zanlıdan biri Türk
Yerel bir pizzacıda çalışan Tatar'ın askeri üsse pizza dağıtarak, lojistik bilgi edindiği belirtildi. FBI'dan alınan bilgiye göre ele geçirilen zanlılar, askeri üsse saldırı yaparak, mümkün olduğunca çok sayıda Amerikan askeri öldürmeyi planlıyordu. Zanlıların, 4'u Kosovalı, biri Ürdünlü ve biri Türk olan 6 kişinin silahlı eğitim yaptıklarını gösteren bir video kaseti, yerel bir videocuda çoğaltmak isteyince yakayı ele verdikleri öğrenildi. Alınan bilgiye göre videocuda çalışan bir şahıs, polisi arayarak, elindeki kaset ile ilgili ihbarda bulundu. Yetkililer yakalanan kişilerin uluslararası bir terör örgütü ile ilişkilerinin saptanmadığı açıkladı. Fort Dix yakınlarındaki Philedelphia eyaletinde yaşadıkları öğrenilen şahısların "Allah yolunda ölmeye hazır" olduklarına dair ifade verdikleri belirtildi. 6 kişinin Pazartesi gecesi AK-47 ve M-16 tipi silah almaya çalışırken yakalandıkları kaydedildi. Serdar Tatar adlı şahsın FBI'a verdiği ifadede, "Yakalansam da, ölsem de önemli değil. Ne yaparsam Allah için yapıyorum" dediği bildirildi. Videocunun ele geçirdiği kasette yakalanan şahısların New Jersey'deki ormanlık arazide boyalı tüfeklerle idman yaptığı ve cihad yapmak ile ilgili slogan attıklarının görüldüğü belirtildi. FBI'ın konuyla ilgili 2006 Ocak ayından bu yana çalışmaları sürdürdüğü açıklandı. İHA
HABER7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.