ANKARADA ŞOK PATLAMA OLAYDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR (VİDEO İZLE)


Ankara Ulus'ta meydana gelen patlamada tam bir şok yaşanıyor. Olay yerinden gelen ilk bilgiler bir canlı bomba ihtimali üzerinde duruyor. İşte ilk görüntüler


Ankara Ulus Anafartalar Caddesi üzerinde meydana gelen patlama ölü ve yaralı sayısı konusunda kesin bilgiler verilmezken Anafartalar Caddesi üzerindeki otobüs durağındaki patlamada canlı bomba ihtimali üzernide duruluyor. Yaralı ve ölü sayısı konusunda kesin bilgi verilmezken olay yerinde çok sayıda ambulans ve olay yeri inceleme ekipleri olayı araştırmaya çalışıyorlar. Polis kaynaklarına göre 30 'un üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor. Ankara Numune Hastanesi'ne getirilen yaralı sayısı 15 kişi Hastanaye ambulansların dışında kendi imkanları ile çok sayıda yaralının geldiğini belirtiyor. Patlamaya bir bombanın yol açtığı ihtimali üzerinde de duruluyor. İtfaiyeden gelen bilgi patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığı kesinleşti. Patlamanın olduğu yerin yakınındaki binada büyük hasar meydana geldi
.
AKTİF HABER
VİDEOLAR YAYIN YASAĞI NEDENİ İLE KALDIRILMIŞTIR !

"Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar uyarınca, “Olay yeri görüntülerinin toplumun beden ve ruh sağlığına zarar verecek nitelikte olması nedeniyle ve yapılan yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesinin sağlanması” için olay yeri görüntülerine yasak getirildi.RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamayla, patlamaya ilişkin yayın yasağı medyaya duyurdu. Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesince alınan yayın yasağı kararı bildirildi.Açıklamada şöyle denildi:“Mahkeme kararında, yapılmakta olan soruşturmanın gizliliği, olay yeri görüntülerinin toplumun beden ve ruh sağlığına zarar verecek nitelikte olması nedeniyle ve yapılan yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesinin sağlanması için tüm ulusal ve yerel yayın yapan televizyonlarda, bölgesel ve yerel süreli gazeteler ve dergilerde olay yeri görüntülerinin kayda alınması, önceden kayda alınmış görüntülerin ve resimlerin yayınlanması ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 28., Türk Ceza Kanununun 285/286 ve 5187 Sayılı Basın Kanununun 25. maddeleri uyarınca yayım yasağı konulduğu hüküm altına alınmıştır"

YARALILAR VAR

Ankara Ulus'ta meydana gelen patlamada hasar gören binaların içinde yaralılar olduğundan şüpheleniliyor.

22.05.2007 19:41

Yetkililer otobüs durağına bombalı paket bırakılması sonucu korkunç patlamanın meydana gelmiş olabileceğini düşünüyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ulus'ta patlama alanına geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Şahin, kendisine patlama nedeni ile ilgili herhangi bir bilginin gelmediğini belirtti. Şahin, emniyet yetkililerinin olayla ilgili incelemelerini sürdürdüklerini aktardı. Şahin, "Hastanelere giderek, yaralıların durumu ile ilgili bilgi alacağım." dedi.

HABER TÜRK

Ankara Ulus'ta şiddetli patlama!

Ankara Ulusta şiddetli patlama! Ankara'da kentin işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı yakınlarında saat 16.45 sıralarında bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi. Polis kaynakları, patlamanın otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana geldiğini açıkladı.
Polis kaynaklarının verdiği ilk bilgilerde patlamanın PKK'nın sıklıkla kullandığı A4 tipi bomba kaynaklı olduğunu açıkladı. Aynı kaynaklar, patlamada 3 kişinin öldüğü, ikisi ağır en az 40 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın bir intihar saldırısı olabileceği ve PKK'nın eylemi olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
İtfaiye patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını açıkladı.

İKİNCİ BOMBA İHBARI

Polis, patlamanın meydana geldiği yerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba ihtimaline karşı bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı. Önlemler alınırken 2. bomba ihbarı polisi alarma geçirdi.
Teknik ekipler ve bomba imha ekipleri olay yerinde inceleme yapıyor. Çok sayıda ambulans da olay yerine sevk edildi. Numune Hastanesi'nde 15 yaralı olduğu belirtiliyor.

CANLI BOMBA MI?

Emniyet yetkililerinin aktardığı resmi olmayan tanık ifadelerine göre motosiklet kullanan bir kişinin canlı bomba olarak saldırı düzenlemiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.
Güvenlik kordonunun arkasından yaralıların ve çevreye saçılan kol ve bacak parçaların ambulanslara yerleştirildiği görüldü.
Çevreye saçılan kanlı giysiler ve ayakkabılar görülürken, çevre hastanelerden gelen ambulanslar patlama bölgesinden hastanelere yaralı taşımaya devam ediyor. Patlamanın şiddetiyle Anafartalar Çarşısı binasının giriş katının bir cephesi yıkılmış durumda olduğu görüldü. Üst katlarda camların kırılarak çevreye saçılmış olması patlamanın çok şiddetli olduğu izlenimi verdi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Ulus’taki patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da olay yerinde incelemede bulumak üzere hareket ettiği öğrenildi.

PATLAMA ANKARA'NIN MERKEZİ YERİNDE

Patlamanın, Ankara'nın en kalabalık ikinci merkezi olan Ulus'taki iş merkezlerinin bulunduğu bölgede meydana gelmesi, yaralı sayısının fazla olmasında etkili oldu.
İş çıkışı saati olduğu için patlamadan çok sayıda kişinin etkilenmesinden endişe ediliyor. Patlamanın çok şiddetli olduğu bildiriliyor.
Olay yerinden bilgi veren CNN TÜRK muhabiri Osman Sert patlamanın olduğu yerde cesetlerin bulunduğunu, bazı vatandaşların vücutlarının parçalandığını belirtti.

DEVLET BAKANI ŞAHİN PATLAMA BÖLGESİNDE

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulus’taki patlama sonrası Anafartalar’a geldi. Güvenlik ve sağlık birimlerinin çalışmasına engel olmamak için alandan hemen ayrılacağını belirten Şahin, yaralıları hastanede ziyaret edeceğini söyledi. Şahin, patlamanın nedeni hakkında henüz bilgilerinin olmadığını, gerekli incelemeden sonra ortaya çıkacağını söyledi.
MİLLİYET
Gelişmeleri izliyoruz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.