MUHTIRA GERİ ÇEKİLDİ !

27 Nisan 2007 muhtırası tarihin geri çekilen ilk muhtırası oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın İstanbul'da önceki günkü görüşmenin ardından Genelkurmay internet sitesinden muhtıra niteliğindeki açıklama kaldırıldı. Böylece 27 Nisan 2007 muhtırası tarihin geri çekilen ilk muhtırası oldu.

Genelkurmay yetkilileri, bu gelişmeye gerekçe olarak, basın duyuruları ve basın açıklamaları başlıkları altında yer alan bölümlerin internet ortamında çok yer kaplamasını gösterdi.

İstanbul'da görüştüler

Erdoğan ve Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de yaptıkları 2 saat 15 dakikalık görüşmenin ardından, dün ilginç bir gelişme oldu. Genelkurmay'ın sitesindeki basın açıklamaları ve basın duyuruları bölümlerinin altındaki metinler siteden çıkarıldı.
Bu gelişme kapsamında, Genelkurmay'ın 27 Nisan'da yaptığı 'muhtıra' niteliğindeki açıklama da siteden çıkarıldı.
Genelkurmay bu açıklamada, cumhuriyetin temellerini aşındırmak isteyenlerin çabalarını yoğunlaştırdığını belirterek şunları kaydetmişti:

"Son günlerde, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, TSK bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur.

Ayrıca, TSK yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır.

Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir. Atatürk'ün, "Ne mutlu Türküm diyene!" anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır. TSK, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir."
Bu açıklamaya hükümet de sert yanıt vermişti. Açıklamaların ardından Erdoğan ve Büyükanıt, ilk kez İstanbul'da bir araya gelmişti.


kaynak:aktif haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.