İsrail: Gizli belgeler “yüzyılın felaketi”

İŞBİRLİKÇİLER DEŞİFRE OLUYOR !
Hamas’ın, Abbas ve Dahlan karargahlarında ele geçirdiği binlerce gizli belge İsrail tarafından 'Yüzyılın Felaketi' olarak yorumlanıyor. İsrail, belgelerin İran ve Suriye’nin eline geçmesinden endişeli. Felaket belgelerinin içeriğine gelince...

İsrail ve Mısır arasında son günlerde görülmemiş bir telefon trafiği yaşanıyor. İki ülke arasında iki gündür devam eden görüşmelerde İsrail'in Mısır güvenlik birimi başkanlarından, Gazze'de Hamas'ın ele geçirdiği binlerce gizli belgeye derhal el koymasını istediği bildirildi.
Hamas'ın Gazze'deki el-Fetih'in denetimindeki İstihbarat Karargâhını el geçirmesi ile büyük bir istihbarat hazinesine konduğu belirtiliyor. Mısır istihbaratına bilgi veren İsrail istihbarat kaynakları, Hamas'ın bunu yayması durumunda, olayın “Yüzyılın Büyük Felaketi” olacağını ifade etti.
İsrail istihbarat kaynakları, “Bu son yüzyılın büyük bir istihbarat felaketidir. Dünya istihbarat birimleri tarihinde bir benzeri yoktur hatta Nazilerin İkinci Dünya Harbi sonrası çöküşünde ve 90 yıllarda Doğu Almanya'da Komünist rejimin bitişinde dahi benzeri yaşanmadı” dedi.
Gizli bilgiler İran'ın eline geçer mi?
ABD ve İngiltere tarafından inşa edilen Filistin istihbaratı karargâhındaki milyonlarca gizli belgenin İsrail için çok önemli olduğu vurgulanıyor. Bu bilgilerin İran, Hizbullah ve Suriye"ye ulaşmasından korkan İsrail'in Mısır yönetiminden bu belgelere derhal el konulması için yardımcı olmasını talep ettiği kaydedildi.
Belgelerde neler var?
Bu belgelerin İsrail'in yabancı istihbaratlar ile ortak operasyonlarını, İsrail'le ortak çalışan Filistinli yetkililerin adlarını, işbirlikçilerin isimlerini ve silah-kara para transferi ile ilgili bilgileri
ihtiva ettiği vurgulandı.
Photo

İsrail, ABD yönetiminin Saddam Hüseyin rejiminin düşüşünün ardından Irak İstihbaratı Merkezi'nde elde ettiği belgelerin, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ve eski İstihbarat Başkanı Muhammed Dahlan'ın başkanlığındaki birimlerde ele geçirilen gizli belgeler karşısında bir hiç olarak görüyor. dünya bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.