KUVAYİ MİLLİYENİN SUYUNU KESEN İSKİCİLERE ATATÜRKE HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Bir Garip Atatürk'e Hakaret Davası
Su faturalarını ödemedikleri için Kuvayi Milliye Derneği'nin suyu kesildi. Kuvvacılar bunun üzerine İSKİ aleyhine "Atatürk'e hakaret" davası açtı.
Faturalarını ödemedikleri için suları kesilen Kuvayı Milliye Derneği, İSKİ'den şikâyetçi oldu. Şikâyetin gerekçesi ise 'Atatürk'e hakaret'. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan kuvvacılar, suyun yeniden açılmasını istedi.
Başkanlığını emekli Albay Fikri Karadağ'ın yaptığı ve genel merkezi Kadıköy'de bulunan Kuvayı Milliye Derneği, geçtiğimiz aylarda Antalya'da silah üzerine edilen yemin ve hazırladıkları 13 bin 500 kişilik 'hainler listesi' ile gündeme gelmişti. İSKİ'ye 3 bin 550 YTL birikmiş borcu bulunan dernek görevlileri, geçtiğimiz ay suyu kesmeye gelen İSKİ ekibini kovmuştu. Su, polis yardımıyla kesilebildi. İSKİ ekibinin sokaktan geçen ana boruya taktığı kör tıpa da kuvvacılar tarafından patlatılmıştı. Suyu kaçak kullanma imkânı kalmayan dernek, ilginç bir yönteme başvurdu. Daha önce suyu kesmeye gelen İSKİ görevlilerini "Atatürkçü derneğin suyu kesilir mi!" diyerek kovan Kuvvacılar, İSKİ elemanları hakkında 'Atatürk'e hakaret ettikleri' gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Dernek yöneticileri kullandıkları genel merkezi 'Atatürk Müzesi' olarak tanımlıyor. Bu durumda İSKİ'nin suyu kesmesi de Kuvvacılara göre Atatürk'e hakaret anlamına geliyor. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı olay ile ilgili soruşturma başlatırken su kapatmaya giden 6 İSKİ görevlisi geçtiğimiz hafta Kadıköy Merkez Karakolu'na davet edildi. Karakolda ifadeleri alınan 5 İSKİ görevlisi, Atatürk'e hakaret etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Görevliler, aksine Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet devletinin bir memuru olarak devletin suyunu bedava kullanmakta ısrar edildiği için olay yerinde olduklarını anlattı. Olay yerinde olan diğer İSKİ görevlisinin de ifadesi alındıktan sonra dosyanın Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderileceği öğrenildi. Dernek Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ise İSKİ'nin kasıtlı olarak yüksek fatura gönderdiğini belirterek, "Bu kadar fatura hamama bile gelmez." diyor.
haber aktif

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.