Ladin'e 'Allah'ın Kılıcı' nişanı

Rüşdi'ye inat Ladin'e 'Allah'ın Kılıcı' nişanı
İSLAMABAD
İngiltere Kraliçesi'nin “ŞeytanAyetleri”nin yazarı Salman Rüşdi'ye şovalyelik nişanı vermesine misilleme yapan Pakistan Ulema Konseyi, El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'e “Allah'ın kılıcı (Seyfullah)” unvanını verdi. 2 bin kadar üyesi bulunan özel bir kuruluş olan Ulema Konseyi'nin Başkanı Mevlana Tahir Eşrefi, “İngiliz hükümetinin kafir Rüşdi'ye “Sör” unvanı vermesi kararından sonra Usame Bin Ladin'e 'Seyfullah' unvanı vermekte mutluyuz. Bu, bir Müslüman mücahit için verilen en yüce unvan” dedi. Dini uyum için çalışan kurum, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'ten İngiltere'nin Rüşdi'ye verilen bu nişanı geri almasını sağlamak amacıyla 57 üyeli İslam Konferansı Teşkilatı'na acil bir toplantı yapma çağrısında bulunmasını da istedi. İngiltere Kraliçesi'nin doğum günü dolayısıyla geçen hafta “şovalye nişanı” verilenler arasında Salman Rüşdi de yer almıştı. İngiltere bütün çağrılara rağmen özür dilemeyeceğini açıklamıştı.
Arjantin'de Ladin şov Porto Alegre'de yapılan Boca Junior Gremio final maçında bir Gremio taraftarı üzerinde takımın formasını giymiş bin ladin posterini maç boyunca salladı. 22.06.2007

1 yorum:

  1. Yav Niye ''Teror Örgütü'' Diye Yazıyorsunuz....Verdiğiniz Haberlerin İçeriğine Dikkat edin...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.