Amerikan silahıyla vuruldular!

Terhise 2 hafta kala 'Stratejik müttefikimiz' Amerikan'ın silahlarıyla katledildiler

Tunceli'de yürütülen operasyonlar sırasında şehit olan Komando er Murat Çökmez 12 gün, Mehmet Kıl 15 gün sonra terhis olacaklardı.



Üstçavuş Fatih Çarman, ise 10 gün sonra Ankara'da göreve başlayacaktı.

Tunceli'de yürütülen operasyonlar sırasında şehit olan 3 güvenlik görevlisinin isimleri belirlendi. Operasyonda Jandarma Üst Çavuş Fatih Çarman, Jandarma Komando erler Murat Çökmez ve Mehmet Kıl'ın şehit olduğu açıklandı.
Şehitler için Elazığ Askeri Hastanesi'nde tören düzenlendi. Daha sonra şehit askerler Çarman'ın cenazesi Konya Doğanhisar'a, Çökmez'in cenazesi Tosya'da toprağa verilmek üzere Merzifon'a, Kıl'ın cenazesi ise Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verilmek üzere askeri uçakla Adana'ya gönderildi.

GELİYORUM KURBANIMI KESİN



Tunceli'nin Ovacık ilçesi Mercan Dağları kesiminde teröristlerce girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Mehmet Kıl'ın terhisine 12 gün kala şehit olduğu bildirildi. Davut (17) ve Ramazan (15) isimli, 2 kardeşi bulunan şehit erin, anne ve babasına, “Geliyorum benim için kurban kesin” dediği öğrenildi. Acı haberin duyulmasının ardından şehit erin baba evi yakınlarının ve komşularının akınına uğradı. Oğlunun acı haberini duyan anne Ayşe Kıl (45), teröristleri besleyenleri kınayarak oğluyla en son 4 gün önce konuştuklarını söyledi.

“Geliyorum. Benim için kurban kesin” dediğini belirten Ayşe Kıl, “Vatan sağ olsun diyorlar. Benim yüreğim yanıyor. Ben, dağ gibi oğlumu kaybettim. Buradan giderken çok sevinçliydi. Buna can mı dayanır” dedi. Çiftçilik yapan oğlunun şehit haberini aldıktan sonra yıkılan baba Süleyman Kıl (47) ise “Gelince kurban kesecektik. Öyle demişti. Şimdi kendisi vatan için kurban oldu. Geride evvelallah iki oğlum daha var” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

3 askerin şehit olduğu operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristle birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği ve 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Tunceli'nin Ovacık ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına, terör örgütü mensupları tarafından ateşle karşılık verilmesi sonucunda çıkan çatışmada, 6 teröristin; iki adet M-16 piyade tüfeği, üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği bildirildi.


Ailesi yasa boğuldu

Jandarma Komando Er Murat Çökmez'in terhisine 15 gün kala şehit düşmesi Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Kilkuyu köyünde yaşayan ailesini acıya boğdu. Şehit Çökmez'in Kilkuyu köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan babası Dursun Çökmez ile annesi Nazik Çökmez, çocuklarının şehit olduğu yönündeki haberin kendilerine iletilmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

Acılı baba Dursun Çökmez, oğlunu vatana şehit vermenin gururunu yaşadığını belirterek, teröristlere gereken cevabın Türk devletince verileceği inancını yaşadığını kaydetti. Anne Nazik Çökmez de oğlunu davul zurna eşliğinde, eline kına yakarak askere uğurladıklarıhı fade etti.


Tayini Ankara'ya çıkmıştı

Jandarma Astsubay Fatih Çarman'ın tayininin çıktığı, 10 gün sonra Ankara'da göreve başlayacağı bildirildi. Çarman'ın memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğinbeldesinde, acı haberin gelmesinin ardından büyük üzüntü yaşandı. Şehit Fatih Çarman'ın yakınları ve akrabaları, ailesine taziye ziyaretinde bulunarak acılarını paylaştı. Güçlükle konuşabilen şehit Fatih Çarman'ın polis emeklisi babası Bayram Çarman, oğlunun Ankara'ya tayininin çıktığını, görev yaptığı yerden ilişiğini kesmeye hazırlandığını söyledi. Bayram Çarman, “Bölgeden ayrılmasına 10 gün kalmıştı. Oğlum hainler tarafından şehit edildi” dedi.

haber vakti

İLGİLİ HABER TIKLAYINIZ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.