Azerbaycan'da inanılmaz zulüm

Azerbaycan'da inanılmaz zulüm


Azerbaycan'da sakallı Müslümanlar sokaklarda apar topar tutuklanıp karakollarda işkenceden geçirildikten sonra sakalları yolunuyor.



Vakit’ten İslam Arslan'ın Haberi

Geçen Mayıs ayında camilerde hoparlörden ezan okunmasının yasaklandığı Azerbaycan’da, Müslümanlara yapılan zulümler yerel yöneticilerin keyfiyeti ekseninde sürüyor. Her işte rüşvetin ve keyfiyetin hakim olduğu ülkede paraya hakim olan birkaç Bey’in desteğini alan emniyet yetkilileri Müslümanlara adeta kan kusturuyor. İslâm’a ve İslâmi değerlere mesafeli olan yöneticilerin çiftliğe çevirdiği ülkede, sakallı Müslümanlar sokaklarda apar topar tutuklanıp karakollarda işkenceden geçirildikten sonra sakalları yolunuyor.


Geçen Mayıs ayında camilerde hoparlörden ezan okunmasının yasaklandığı Azerbaycan’da Müslümanlara yapılan zulümler yerel yöneticilerin keyfiyeti ekseninde sürüyor. Müslümanlara karşı zulümler, fiziki ve psikolojik işkenceler, keyfi sakal yolma uygulamaları her geçen gün artıyor. Devletin insan haklarını umursamamasından dolayı zulüm görmekten çekindiği için ismini vermek istemeyen Müslümanların verdiği bilgiye göre bu zulümler; Devlet Başkanı İlham Aliyev’a yakın kişilerin yaşam standartları ve dünyaya bakışları ekseninde şekilleniyor. Her işte rüşvetin ve keyfiyetin hakim olduğu ülkede Haydar Alivey’in kurduğu sistemin devamının İlham Aliyev döneminde de sağlandığı kaydediliyor.

KEYFİYETLER ÜLKESİ

İlham Aliyev’in ülkesinde; paraya hakim olan birkaç Bey’in desteğini alan emniyet yetkilileri Müslümanlara adeta kan kusturuyor. İslâm’a ve İslâmi değerlere mesafeli olan yöneticilerin çiftliğe çevirdiği ülkede sakallı Müslümanlar sokaklarda apar topar tutuklanıp karakollarda işkenceden geçirildikten sonra sakalları yolunuyor. Sonra hiçbir mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılıyor. Azerbaycan’ın özellikle Zakatala, Haçmaz, İsmailli kentlerindeki zulümler Sovyet Rusya dönemlerini anımsatırken dindar insanlar büyük bir çaresizlikle yapılan zulümlere katlanmaya çalışıyor.

SAKAL YOLMA OLAYI SIRADANLAŞTI

Zakatala, Haçmaz, İsmailli kentlerinde dindarlara işkence ve zulümler her tür keyfiyetle sürerken göz altına alınan Müslümanlar anında Vehhabi olarak suçlandıklarını ve kendilerine insanlık dışı muameleler yapıldığını söyledi. Azerbaycan polisinin sakal kesme olayları iyice sıradanlaşacak şekilde artarken bu olayların en çok da ülkenin Sünni kesiminde gerçekleşmesi kafaları karıştırıyor. Gözaltına alınıp günlerce hakaretler eşliğinde sorgulanan Müslümanlar daha sonra serbest bırakılıyor. Müslümanlar Türkiye kamuoyunun seslerini duymasını isterken en çok da Türk yetkililerin desteğini istiyor.

ZAKATALA ZULÜM KENTİ OLDU

Zulümlerin en fazla yaşandığı Zakatala şehrinde, büyük bir camide Müslümanların namaz kıldığı sırada caminin basıldığı ve halkın “Ermenistan Azerisi” diye tanımladığı Emniyet Müdürü Faik Şabanov ve ekibi tarafından 30 kişinin göz altına alındığı bildirildi. Tutuklananlar arasındaki 9 sakallı Müslüman hariç tümü serbest bırakıldı. 9 kişinin tutulmasının tek sebebi ise sakallı olmasıydı. Bu insanların sakallarının emniyet yetkilileri tarafından Emniyet Müdürü Faik Şabanov nezaretinde elle yolunduğu, derilerinin yerinden kaldırıldığı, geriye kalan sakalın da çakmakla yakıldığı, 4 kişinin kaburgalarının kırıldığı, birçok işkencenin yanı sıra Allah (c.c) ve Resulallah'a küfür ve hakaretler edilerek zulüm yapıldığın bildirildi. Bu kişilere yapılan işkencelerin günlerce sürdüğü ve sonra mahkemeye bile çıkarılmadan serbest bırakıldıkları kaydedildi. Nisan ayından itibaren iyice artan zulümlere bizzat Zakatala Emniyet Müdürü Faik Şabanov’un yönetmesi dikkat çekiyor.

İŞTE AZERBAYCAN’IN HALKINA UYGULADIĞI İŞKENCE

“Zakatala Dindarları” imzasıyla devletin ilgili birimlerine, İlham Aliyev’in eşine ve Zakatala’daki üst düzey yönetici Hekimhan Seferov’a mektuplar yazarak haklarını arayan Müslümanlar, korkunç işkenceler ve uygulamaları detaylarıyla anlattılar:

“Orada bizi 3 otağda ve plasda ayrı ayrılıqda, sonra ise bir yere toplayıb döydülür, söydülür, üzümüzü (yüzümüze) tüpürdüler (tükürdüler), saggalarımızı (sakallarımızı) dibinden toyuq(tavuk) yonan (yolar) kimi (gibi) yondular ve üzümüzü alışqanla yandırdılar (ütdüler) bunlara Zaqatala RPŞ reisi Faiq Şabanov başçılıq edirdi ve emr verirdi onlarda fereh hislerini keçirirek tabe olurdular, xüsusi amansızlıq eden Faiq Şabanov, onun müavini .....

haber 5


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.