Venezüella'da 'emperyalizm karşıtı yerli halklar konferansı'

Venezülla Bolivar haber ajansının haberine göre emperyalizm karşıtı halklar konferansının ilki Venezüella’nın Anzoategui ve Bolivar eyaletlerinde düzenlendi.

7-9 Ağustos tarihlerinde düzenlenen konferansın katılımcıları, kendi topraklarına sahip çıkabilmek için ortak mücadele geliştirmede yerli halkların birliğine vurgu yaptılar.

Çeşitli bölgelerin yerli halklarının temsilcileri, konferansta, bu halkların çokuluslu şirketlerin sömürüsü altında çile çektiklerini de hatırlattı.

Uluslararası emperyalizm karşıtı yerli halklar konferansı, sömürücü politikaları uygulayanların, yerli halkların servetlerini ve doğal kaynaklarını ellerinden aldığını, buna karşılık onların fakirlik ve mahrumiyetine sebep olduğuna dikkat çekti.

Alaska yerlileri temsilcisi Jan Earl şöyle konuştu: “Şu anda arazilerimizi, suyumuzu ve hayati kaynaklarımızı kaybetmiş durumdayız. Öyleyse birlik ve uyum içinde mücadele etmeliyiz ki yarın da yaşayabilelim ve kalkınabilelim.”

Şili temsilcisi ise yerli halkların emperyalizm tarafından gerçekleştirilen sömürü, işgal, soykırım gibi ortak sorunları bulunduğunu hatırlattı.

Uluslararası emperyalizm karşıtı yerli halklar konferansına Alaska, Amerika, Arjantin, Beliza, Bolivya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Honduras, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Peru, Surinam, Elsalvador, Venezüella, Uruguay ve Avrupa Birliği’nden temsilciler hazır bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.