Hamas Çağırdı, Kudüs Mahşere Döndü (foto galeri)

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Ramazan dolayısıyla yayınladığı mesajda Filistinli müslümanları Kudüs'te Mescid-i Aksa'da toplanmaya çağırması sonrasında, Mübarek Ramazan ayının ilk cumasında Mescid-i Aksa mahşer gönününe döndü.
Siyonist rejimde büyük bir paniğe yol açan "Mescid-i Aksa Cuması" tarihi kayıtlara bir "mahşer" olarak geçerken, siyonist kaynaklar Cumaya katılanların resmi sayısını 93 bin olarak açıkladı. Siyonist İşgal güçlerinin Batı Şeria'dan Kudüs'e geçişleri engellediği için bu rakamın yüzbinlere çıkması önlendi.
Siyonist rejim kaynakları, Filistinli mücahidlerin İsrail hedeflerine yönelik eylem gerçekleştirme olasılığından dolayı yüksek alarma geçildiğinden Batı Şeria'daki barikatların kaldırılmadığını açıkladı.

Siyonist rejim kaynakları, geçen gün 1948 sınırları içerisindeki Askalan kentinde Zikkim adlı İsrail askeri üssünün füzelerle vurulup 70'den fazla siyonist askerin yaralanmasına, 1 siyonist askerin de ölmesine yol açan "Fecr Zaferi" operasyonundan sonra, "büyük bir terör hazırlığı" olduğunu iddia ederek Batı Şeria'daki önlemlerini en üst düzeye çıkararak olağanüstü alarma geçmişti.
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Ramazan dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ramazan boyunca Mescidi Aksa’ya ilginin artırılması da talep edilerek imkân bulanların namazlarını sürekli bu kutsal mabette kılmaya çalışmaları istenmişti.
Sadece 45 yaş üstü olanların Mescid-i Aksa'ya girilmesine müsaade edilmesine karşın 100 binden fazla Filistinlinin Mescid-i Aksa'da toplanmış olması siyonistlerde büyük bir korkuya yol açtı.
Siyonistlerin yeni yılı ile Ramazan-ı Şerif'in aynı zamana gelmesi Filistinlileri her zamankinden daha çok Kudüs ve mescid-i Aksa'ya sahiplenmeye sevketti. Siyonist rejim güvenlik güçleri yahudilerin yeni yılı "Yom Kippur" dolayısıyla, siyonistlere karşı saldırılar olmaması için Filistinlileri ablukaya almıştı.
Siyonist rejimin bu yoğun ve olağanüstü önlemlerine rağmen 100 bini aşkın Filistinli Mescid-i Aksa'ya akın ederek hem siyonistlerin ablukası karşısındaki direncini, hem de Hamas hareketinin çağrısına icabeti görkemli bir şekilde ortaya koymuş oldular.
Mescid-i Aksa Cuması, Hamas hareketinin badece Gazze ve batı Şeria'da değil, aynı zamanda 1948 işgal topraklarında da ne denli güçlü ve etkili olduğunu ortaya koyarken, Mescid-i Aksa'ya gitmelerine izin verilmeyen Filistinliler de siyonist işgal güçlerine karşı düzenledikleri protestolarla bedenleriyle olmasa da yürekleriyle Mescid-i Aksa'da olduğunu gösterdiler.
Siyonist Rejim Güvenlik Şefi Mahmud Abbas ve İsrail işbirlikçisi Diyanet Teşkilatı
Siyonist işgal güçleri bir taraftan Filistinliler üzerindeki baskı ve ablukasını sıklaştırırken diğer taraftan da Mahmud Abbas çetesi, Siyonist rejim adına "güvenlik önlemleri"ni artırdı.
Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte Filistinliler arasındaki direniş ruhunun daha da yükselmesi üzerine, Mahmud Abbas çetesi de hareket geçti.
Mahmud Abbas'ın kurduğu gayri meşru Feyyad hükümetinin "din işlerinden sorumlu bakan"ı olan Cemal Bavatneh bir genelge yayınlayarak "Batı Şeria'daki camilerde imamların ve vaizlerin politik konuşmalar yapmaları durumunuda görevlerinden alınacağını" açıkladı.
Mahmud Abbas'ın Diyanet Teşkilatı böylelikle, "Ramazan ayı boyunca Batı Şeria'daki camilerde siyonist rejim aleyhindeki konuşmaların önünü almaya kalkarak" Amerika ve İsrail'in hizmetinde olduğunu ortaya koydu.
Mahmud Abbas'a bağlı güvenlik kaynakları, "Batı Şeria'daki camilerin tamamına yakınının Hamas'ın kontrolü altında" olduğunu belirtiyor.






Siyonistler Mescid-i Aksa'ya girişi önleyebilmek için her yola başvurdular


Filistinli kadınlar siyonistlerin barikatlarını yıkarak Mescid-i Aksa'ya akın ettiler





Mescid-i Aksa'nın içi, dışı ve çevresi onbinlerce Filistinli ile dolup taştı



Kudüs'teki Filistinliler günün erken vakitlerinden itibaren Mescid-i Aksa'yı doldurmaya başladı

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.