Hrant Dink Suikastine Övgü Klibi/VİDEO

İsmail Türüt'ün şarkısına klip yaptılar. Hrant Dink suikastinin resimlerinin kullanıldığı klipte suikast zanlılarına övgüler yer alıyor. Hrant Dink'e ise ağır hakaretler.

Şarkıcı İsmail Türüt'ün 'Plan yapmayın plan' adlı şarkısının sözleri ve 'Youtube.com'da yayınlanan klip tepkilerede neden oldu.

Şarkı sözlerine çekilen klipte, “Vatan satsa bir kişi anında biter işi” sözleriyle birlikte, öldürülen gazeteci Hrant Dink ve katil zanlılarının fotoğrafları yer alıyor. Kim tarafından çekildiği belli olmayan klipte, Hrant Dink cinayetinin katil zanlıları, Dink'in cenazesinde çekilen 'Hepimiz Ermeniyiz' pankartlarının yazılı olduğu fotoğraflar da gösteriliyor. Çarşamba MHP İlçe Merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte, “Ogün öyle desinler bugün böyle desinler” sözüyle, Hrant Dink'i öldürmekle suçlanan Ogün S'nin, “Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz'de” sözleriyle de cinayetin azmettiricisi olmak suçundan yargılanan Yasin Hayal'in görüntüleri veriliyor. “Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de. Vatan satsa bir kişi anında biter işi” sözlerinin geçtiği bölümde ise Dink'in Agos Gazetesi'nin önündeki cesedinin görüntüsü ekrana geliyor. Ardından, “Belli kuyruk acınız. Karadeniz'den hain çıkmaz, kahraman çıkar” deniliyor ve görüntüde, Hrant Dink cinayetinin azmettiricileri ve katil zanlısının Türk bayrağı önünde çekilen resimleri geçiyor.

DİNK'TEN ESİNLENDİ

İsmail Türüt'ün şarkısı ve kime ait olduğu belirtilmeyen klip, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aydınlar ve Hrant Dink'in ailesinin avukatlarının tepkisine neden oldu. Avukat Erdal Doğan, konuyla ilgili imza toplanıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacaklarını söyledi. Türkü sözlerinin kendisine ait olduğunu belirten İsmail Türüt, “Klip bana ait değil. Fatiha Yasindedir demek duadadır. 'Ogün öyle desinler' derken de Dink cinayetinin zanlılarından bahsetmedim. Böyle bir niyetim olsa 'Çakıcılar, Pekerler bitmez' derdim. Şarkıyı yazmamda Dink cinayetinin de etkisi oldu. Çünkü bu cinayet de ülke üzerine oynan oyunların bir devamı. Ancak çekilen klibi hiç beğenmedim. Görüntüler hoş değil” dedi.

İşte Türüt'ün tepki alan şarkı sözleri

Plan yapmayın plan gitmez Karadeniz'de / Kahpelik yalan dolan tutmaz Karadeniz'de / Ne Conisi ne Rusu pusu kurmasın pusu / Bölücülük borusu da ötmez Karadeniz'de / Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı/ Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz'de / Ogün böyle desinler bugün böyle desinler / Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz'de / Şerefini şanını ortaya koy canını / Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz'de / Vatan satsa bir kişi anında biter işi / Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz'de / Bizde varken bu duruş emiceniz olsa Bush / Alayınız beş kuruş etmez Karadeniz'de / Anladık var gocunuz belli kuyruk acınız / Kargaşaya gücünüz yetmez Karadeniz'de

Erdoğan'dan Pamuk'a Arınç'tan Kaya'ya

Klipte, Hrant Dink cinayetinin katil zanlıları, Dink'in cenazesinde çekilen 'Hepimiz Ermeniyiz' pankartlarının yazılı olduğu fotoğraflar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Ahmet Kaya, Orhan Pamuk gibi ünlüler de gösteriliyor. Çarşamba MHP İlçe Merkezi ile Samsun il merkezinden görüntülerin yer aldığı klipte, “Plan yapmayın plan, plan gitmez Karadeniz'de. Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı” sözleriyle birlikte, Hrant Dink'in cenaze resimleri veriliyor.

Suikaste övgü klibi:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.