Irak'taki vahşeti anlatan film dünyayı sarsıyor...((video))

ABD'li askerlerin Iraklı bir kıza tecavüz etmesini, ailesini de öldürmesini konu alan 'The Redacted' filmi izleyenleri şoke etti
Venedik film festivalinde yönetmen Brian De Palma’nın, 14 yaşındaki bir Iraklı kızın Amerikan askerlerince tecavüz edilip, sonra da kendisinin ve ailesinin öldürülmesinden esinlenerek yaptığı “Redacted" adlı film izleyenleri göz yaşlarına boğdu.

Irak savaşıyla alakalı yapılan en az sekiz filmden birisi olan “Redacted” (Düzeltilmiş), usta yönetmen De Palma’nın Irak’ta 2003 senesinde yaşanmış gerçek bir insanlık dramı sonrası yaptığı bir film.

1989 yılındaki çok ciddi bir film çalışması olan "Casualties of War”’ (Savaş Kayıpları) filminde De Palma, Amerikan askerlerinin Vietnam’da işledikleri insanlık suçlarını konu almış.

Filmler savaşı reddetmeye zorlayacak

En son filmini, Amerikan halkına Irak’ta olan gerçek olayların neler olduğunu anlatmak için yaptığını söyleyen De Palma, “Filmler savaşı asıl durduracak olan şeylerdir. Bu görüntüleri seyreden halkın kongre üyelerini savaşı reddetmeye zorlayacağını ümit
ediyoruz” dedi.

Amerikan medyası savaşın gerçeklerini saklıyor Kurgu ve belgesel denebilecek biçimdeki filmde çok sayıda Amerikan askerinin ev yapımı savaş videoları, fotoğraf ve dergilerinin YouTube’taki görüntüleri de dikkat çekiyor.

Medyanın savaş görüntülerini bilerek örtbas ettiğini belirten De Palma, “Medyada Vietnam savaşında ölmüş ve yaralanmış askerlerin ve halkın görüntülerini ve ceset torbalarındaki askerler ülkelerine geri gönderilirken görebiliyorduk. Ama bunların hiçbirini şimdi görmemiz mümkün değil, ama savaşla ilgili her şeyi internette bulmanız mümkün” diyor.

Umarım insanlar tepkisiz kalmaz

Filmin adını bilerek “Redacted – Düzeltilmiş” olarak koyduğunu belirten De Palma, bu filmle Amerikan gazetelerinin ve televizyonlarının gerçeğe ilişkin verdikleri bilgilerin düzeltilmiş olduğunu söylüyor. Filmin dağıtımcısı Magnolia, filmin Amerika’dan daha rahat bir şekilde Avrupa’da dağıtılabileceğini belirtiyor.

Son olarak De Palma, “Seyircinin önüne koyduğunuz çok acı verici bir deneyim, bir akşam üstü devam ettirmek istediğiniz hoş bir şey değil, ama bu mesaj insanlara verilmeli ve ümit ediyorum bu duruma tepkisiz kalmazlar” dedi.

dünya bülteni

http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=9983&uniq_id=1188981452

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.