Özbek İslami Cihad Almanya'da Amerika'yı Vuracaktı (video)

Alman güvenlik makamları, "Özbekistan İslami Cihad Birliği" adlı direniş örgütüne bağlı biri Türk üç kişinin Almanya'daki Amerikan hedeflerine yönelik geniş çaplı bir saldırısının son anda önlendiğini açıkladı.
Alman güvenlik makamları Amerikan hedeflerine yönelik saldırı planı yapan üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Reuters haber ajansının verdiği habere göre, Alman Federal savcısı Monika Harms, gözaltına alınanların ikisinin Alman vatandaşı, birinin ise Türk olduğunu açıkladı.
Savcı, gözaltına alınan eylemcilerin 550 kilogram TNT gücüne denk gelen yeterli patlayıcı elde ettiklerini ve eylemlerinin son anda önlendiğini ileri sürdü.
Danimarka güvenlik güçlerinin, 11 Eylül olaylrının 6. yıldönümünde Amerikan hedeflerine yönelik bombalı eylem gerçekleştirmeyi planlayan 6 müslümanı gözaltına aldığını açıkladığı günde, Alman güvenlik makamlarından gelen bu açıklama, 11 Eylül'ün 6. yıldönümünde Avrupa'da büyük çaplı eylemlerin planlandığı iddiasını güçlendirdi.
Alman Savcı Monika Harms Karlsruhe'de düzenlediği basın toplantısında "Federal ve bölgesel güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum" diyerek büyük çaplı bombalı saldırıları önlediklerini belirtti.
Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung da, gözaltına alınan kişilerin eylemlerinin son anda önlendiğine dikkat çekerken, Almanya başbakanı Angela Merkel "korkunç bir hadise"nin önlendiğini söyledi.
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'yı ziyareti sırasında, Almanya'daki olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Angela Merkel "bu olay terör tehdidinin soyut bir tehlike değil, gerçek bir tehdit olduğunu göstermektedir" dedi.
Alman güvenlik makamları gözaltına alınan kişilerin Amerikalıların uğradığı disco ve barlar ile havaalanlarınde keşif yaptıklarını belirtti.
Alman makamları gözaltına alınanların kimliklerini 28 yaşındeki Fritz G, 21 yaşındaki Daniel S. ile 21 yaşındaki Adem Y. adlı Türk olarak açıkladı.
Alman Federal Polis şefi Joerg Ziercke eylem girişiminin "Amerikalılara olan nefret"ten kaynaklandığını belirtirken, eylemin gerçekleşmesi durumunda bu eylemin 191 kişinin öldüğü Madrid bombalamaları ile 52 kişinin öldüğü Londar bombalamalarından daha çok kayba yol açacağını söyledi.
Gözaltına alınan kişilerin Özbekistan kökenli "İslami Cihad Birliği" adlı bir direniş örgütüne bağlı oldukları ve Pamistan'da askeri eğitim aldıkları ileri sürüldü.
Alman güvenlik makamları, Danimarka'da yakalanan müslümanlar ile Almanya'da yakalananlar arasında bir bağlantı olup olmadığının henüz tesbit edilmediğini belirtti.
Alman Federal Polis şefi Joerg Ziercke eylemcilerin Batı Almanya'daki Sauerland bölgesinde kiralık bir tatil evinde gözaltına alındıklarını, eş zamanlı olarak bombalı araçla saldırı planladıklarını söyledi.
Bir Beyaz Saray sözcüsü, Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan ABD Başkanı Bush'un Almanya'daki olay ile ilgili bilgilendirildiğini ve saldırı planının önlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.




İSRAHABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.