Bir Şampiyonun İsmi Muhammed Olunca ...

ABD İsrail Büyükelçiliği, İsrail ağır sıklet boks şampiyonu Filistinli boksöre 'Muhammed' ismini taşıdığı için vize vermedi.

26 yaşındaki Filistinli boksör Muhammed Seba, Yeşil Hat içindeki Mecdi'l-Kerum köyünde yaşıyor. Küçük yaşlarda boksa başlayan Muhammed, 12 yıldır İsrail ağır sıklet boks şampiyonu unvanını elinde bulunduruyor.

En büyük hayali boksta dünya şampiyonluğuna ulaşmak olan Filistinli boksör, bu hayalini gerçekleştirebilmek için Amerika'nın Chicago kentinde düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na katılmak isteğiyle Amerikan Büyükelçiliği'ne vize başvurusunda bulundu.

Muhammed, beş kişiden oluşan İsrail milli takımıyla birlikte büyükelçiliğe vize başvurusu yaptı. Fakat Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği, İsrailli diğer dört boksörün başvurusunu kabul ederken, Arap asıllı boksörün Amerika'ya girişine kesinlikle izin veremeyeceklerini bildirdi.

Londra'da yayınlanan El-Kuds El-Arabi gazetesinin haberine göre, Amerikan Büyükelçiliği, Filistin asıllı boksöre vize verilmesine isminin Muhammed olmasını gerekçe gösterdi.

Amerikan Büyükelçiliği yetkilileri ayrıca, Muhammed'in Chicago'da bulunması sırasında terör eylemi olabileceğini öne sürdü.

Vize başvurusu kabul edilemeyen Filistinli boksör Muhammed ise Dünya Boks Şampiyonası'na katılamayacak olmanın üzüntüsüne ek olarak kendisini Amerikan Büyükelçiliği tarafından aşağılanmış olarak hissettiğini ifade etti.

dunyabulteni.net

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.