Birileri Sayın Başbakan’a şunu anlatmalı

AYKIRICA

Behiç Karahisarlı

Birileri Sayın Başbakan'a şunu anlatmalı

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerek seçimlerden önce, Cumhurbaşkanlığı sürecinde ve son olarak tezkere olayında her defasında ısrarla "Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekillerinden PKK'yı terör örgütü ilan etmelerini" istiyor.

Erdoğan bu açıklamalarında, "PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmeyen bir siyasi partiyle diyalog olamayacağını" savunarak sürekli bunu gündemde tutmaya çalışıyor.

Başbakan'a birileri bu yaptığının barış ve kardeşlik açısından doğru olmadığını anlatmalı. Anlatmalı çünkü bu tavır, ne çözüm, ne dayanışma ne de samimiyet getirir.

Bugün Türkiye sınırları içerisinde yaşayan yüz binlerce kişi, "Öcalan siyasi irademdir" kampanyasına imza atmışsa, öyle veya böyle bazı illerde bu örgüt ve liderine sempati inanılmaz derecede yüksekse, DTP milletvekilleri de bunlardan oy almışsa, onlardan bu talepte bulunmak ne kadar yerinde olur..?

Varsayalım Sayın Erdoğan'ın çağrısına uyarak DTP'liler PKK'lılar için "Terörist" dedi. Bu neyi değiştirecek? En başta Erdoğan olmak üzere buna kim inanır? Bu durum partisinde ve tabanında nasıl yankılanır. Dahası buna kim inanır.
Şunu samimi olarak ortaya koyalım; eğer DTP'lilerin PKK militanlarına "terörist" demesi sorunu çözecekse eyvallah.. Ama korkarım bu sorunu çözemeyeceği gibi, demokratik yollardan ulaşılacak çözüme de ciddi darbe vurabilir. Bu durum; hem DTP'lileri ikiyüzlü olmaya zorlar, hem de şu haliyle bile, Abdullah Öcalan tarafından taviz verdiği düşünülen DTP'lilerin, gözden tamamen çıkarılarak daha farklı çözüm arayışlarına yönelmelerine hız kazandırabilir.

***

Türkiye yaklaşık 30 yıldır bu örgütle savaşıyor. Resmi rakamlara göre 300 milyar dolar ekonomik zarar edilmiş. Binlerce asker, on binlerce sivil hayatını kaybetti. Ama sonuçta ne oldu? Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un ifadesiyle, ne dağa çıkanlar önlenebildi, ne de PKK ile savaşta başarı kazanıldı.

Yani bu durum artık birilerine farklı çözümler düşündürmeli. Mesela ben bugüne kadar yapılan onca operasyonun, parti kapatmaların ve baskıların hiç birinin, sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir Güneydoğu gezisi kadar etkili olduğunu zannetmiyorum. Zira, Sayın Cumhurbaşkanının o gezisi, hem PKK'yı hem Abdullah Öcalan'ı, hem de DTP'yi ciddi anlamda ürkütmüştür. Halk, devleti yanında görmüş, hele Diyarbakır'da Cuma namazı kılması yok mu, büsbütün herşeyi bitirmiştir. Bu da, terörle asıl mücadelenin insanların kafasına vurarak değil, şefkat, yatırım, kardeşlik ve onlara değer vererek yapılacağını bir kez daha göstermiştir.

Sayın Gülün Diyarbakır'da Cuma namazı kıldığı gün aklıma, 22 Temmuz seçimleri öncesi yine Diyarbakırlılarla yaptığım konuşma geldi. Zira, Diyarbakır Ulu Camii önünde vatandaşlarla sohbet ederken, oğlunun birinin dağda olduğunu söyleyen bir baba, "Ne zaman Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve Başbakan şu Ulu Camii'de halkla omuz omuza namaz kılarsa o zaman terör biter. Ama bunu rol için değil, samimi olarak yapacaklar" demişlerdi. Belki bu üçünün Diyarbakır'da namaz kıldığını henüz göremedik, ama sadece Gül'ün orada namaz kılması bile 30 yıllık terörle mücadelede en etkili olay olmuştur eminim.

Evet… Çözüm aslında belli, bu toprakların özellikle de o bölgenin rengi İslam.. Devlet bu insanlara, "çocuğunuza, kardeşinize terörist deyin" demeyi bırakmalı, inatlaşmayı ve inkarı terk ederek, İslam'la barışmalıdır. Sayın Erdoğan da, DTP'lileri iki yüzlü olmaya zorlamaktansa, Ulu camii önünde konuşan vatandaşın sesine kulak vermelidir.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler,
geminin batmamasını bir türlü affedemezler.

(W. Brudzinski)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.