Dağlıca baskını ve askerî harekât ile ilgili çok “sakıncalı” 20 soru


Günsel GÜNHAN
Dağlıca baskını ve askerî harekât ile ilgili çok "sakıncalı" 20 soru

Aşağıdaki sorular gündeme getirildiğinde belli bir kesimden soruların içeriği ve anlamı düşünülmeksizin otomatik bir tepki geliyor. Bunlar: "Asker düşmanı, Orduyu yıpratıyorsunuz, Asker eleştirilmez! Sizi gidi vatan hainleri, Nereden para alıyorsunuz? …" gibi tepkiler. Bunlar, en medeni olanlar. Oysa aşağıdaki sorular yanıtlanmadıkça kamuoyunda güçlenecek ve beyinleri kemiren birer soru işareti olarak iz yapacaktır. Peki, doğru olan bunları yanıtlamak mı, yoksa göz ardı edip kulağın üstüne yatmak mı? Yanıt bekleyen sorular (Sorular basından derlendi) 1- Dağlıca' daki piyade taburunun emniyet bölüğüne saldıran terörist grubun 200 kişi olduğu ifade ediliyor. Bu grup sınırımızı nasıl geçmiştir? 2-Bu kadar yüksek sayıda bir hareket bölgedeki termal kameralar tarafından nasıl algılanmamıştır? 3- Bölgede istihbaratın her şey olduğu biliniyor "yerel kaynaklardan" o ana kadar bir bilgi alındı mı? Alındıysa bu bilgi hangi nasıl süzgeçlerden geçirildi? "İstihbaratı kıymetlendirmeyi" hangi unsurlar (MİT, JİTEM, Emniyet istihbarat, vs) yaptı?

4- PKK' nın saldırı hazırlığında olduğu, olayın 2 gün öncesine kadar bilindiği yaralı erlerce söyleniyor. Neden tedbir alınmadı, destek istenmedi?
5- PKK'lıların birliğe 8 km uzakta termal kameraya yakalanmalarından sonra neden sadece 3 adet havan topu saldırısıyla yetinildi? Neden teröristlerin tespit edildiği, karargâha bildirilerek yardım istenmedi? 6- Askerler, yüzlerce PKK 'lının kendilerine doğru geldiğini gördüğü ve hatta seslerini bile duyabilecek kadar yakın olduklarını söylediği halde neden yaklaşmalarına izin verildi? 7- Bazı medya organlarına yansıyan telsizlerin susturulduğu iddiası ne kadar doğru? Zira yaralı asker, "Biz onların telsiz konuşmalarını dinleyebiliyorduk" diyor. PKK telsizleri çekerken nasıl olur da askeri telsizler susturulabiliyor?

8- Çatışma gece yarısı saat 00.20' de başladığı halde helikopterler neden 03.45"te geldi? Telsiz bağlantıları kesikse helikopterler haberi nereden aldılar? Telsiz bağlantıları varsa, neden geciktiler? 9- Birliğimize, askerlerimize saldırı köprünün imha edilmesinden yaklaşık yarım saat sonra gerçekleştiğine ve köprü imha eyleminin amacının bu olduğunun belli olduğuna göre, en yakın askeri noktamızdan havalanacak helikopterlerle birliğimizi anında korumaya almak, ya da en azından birliğimizin çevresini ateş çemberine alarak saldırganları caydırmak neden mümkün olamadı? 10- Askeri telsizler susturulduysa, kim ve nasıl susturuyor? Daha önce Şırnak 'ta 13 askerin şehit edilmesinin ardından da telsizlerin susturulduğu iddia edilmişti. O zamandan bugüne hiçbir tedbir alınmadı mı?

11- 8 askerin kaçırıldığı 3 gün sonra açıklandı. Bunun önce Roj TV' den öğrenilmesi doğru mu?

12- Genelkurmay ilk resmi açıklamasını yaptığında 23 teröristin etkisiz hale getirildiği söylendi. Daha sonra bu sayı 34 'e çıktı... Bu cesetler nerede?Dağlıca' daki mevzilerin yanında mı, yoksa daha derinlerdeki arazilerde mi? 13- Medyada kaçırılan askerlerin boy boy resimleri yayınlanırken bunların yayınlanmaması niçin? 14- Köprü otuz metre dolayında ve bu köprünün patlayıcılarla imhasının, hele gece vakti ilgili güvenlik birimleri tarafından anında mutlaka fark edilmesi gerekiyor. Niçin fark edilmedi? 15- Son 1 ayda şehit olan 32 askerle ilgili olarak TSK, bir soruşturma açmış mıdır? Şayet açtıysa burada bir ihmal veya tedbirsizlik var mıdır? 16- Operasyonlarda şehit edilen erlerimizin askeri eğitim durumu hakkında bilgi? Kamuoyunda dolaşan 45 günlük, 3 aylık, 4 aylık… Gibi söylentilerin aslı nedir? 17- Şu an Kuzey Irak' a yapılan harekâtta F 16'ların yüzlerce sorti yaptıkları ve binlerce bomba attığı söyleniyor. Hangi kamplar bombalandı? Kamplarda zayiat oldu mu? 18- Bombalanan alanlarda veya kamplarda rehin tutulan 8 askerimizin olmadığına dair bir kanıt var mı? 19- Gerektiğinde gece yarısı bile aktif olan TSK internet sitesinin Kuzey Irak gelişmelerindeki gizemli sessizliği stratejik bir amaçtan mı? 20- Bu tür harekâta veya savaşa girişen ülkelerde basın, her saat basın sözcüleri aracılığıyla bilgilendirilirken bizdeki suskunluk niye? Böylece medyaya istediği gibi spekülasyon yapma olanağı vermek doğru mu? Genelkurmay, kamuoyunda dolaşan bu sorulara henüz bir açıklama yayınlamadı. Hatta hükümet eliyle yayın yasağı koydu. Hızlı tren faciasında 34 vatandaş ölmüştü. Medya aylarca bu faciayı konuşmuş hatta bakanın istifası hiç gündemden inmemişti. Bu şehitlerimiz, o vatandaşlarımız kadar değerli değil mi ki yukarıdaki sorular "sakıncalı" bulunuyor ve tüm haberlere yayın yasağı konuluyor? Bu arada "Savunma Bakanlığı ne işe yarar ve Savunma Bakanı niçin maaş alır?" türü sorular ise yukarıdakilerin yanında önemsiz kalıyor.
http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=6219

--
http://demirinyeri.blogspot.com/


sizin yaptiklarinizi elestirenler cok bi haltmis gibi, sutten cikmis ak kasik gibi, kendileri ayni haltı yememis gibi, insanustu hatasiz varliklarmis gibi habire konusurlar, fikir yoktur, uretmek yoktur, laf kalabaligi ve saldirgan bir tutumdur dertleri, yaralamak, uzmektir, kalp kirmak istemezsiniz, hadi git işine demek istemezsiniz ya da istersiniz de demezsiniz, bunu soyler gecersiniz, belki bigun kendileri de o boylarini 130 santim daha uzun gosteren dev aynalarindan yansiyan goruntulerinin igrencliginin ve yalanliginin farkina varir da baslarini iki ellerinin arasina alir "ben neyim" diye dusunurler umudunu tasirsiniz icinizde ya da banane dersiniz kisaca.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.