Kendinize ve evliliğinize biraz zaman tanıyın.

* Öfkeli, kızgın olduğumuzda intikam alma duygusuyla iletişime geçmek yanlıştır. Yapmamız gereken; bir müddet, en azından öfke silinip yerine sükûnet gelinceye kadar beklemek ve sonra konuşmaya, problemi çözmeye çalışmaktır.

* Eşimizden istekte bulunmak, isteklerimizi anlatmak yerine onun anlamasını beklemek lazımdır. Eşler birbirleri için en yakın insanlar olsa bile, içimizden geçenleri anlayamazlar. Biz bile zaman zaman kendimizi anlayamaz ve ne istediğimizi bilemezken, eşimizin biz söylemeden, eskilerin dediği gibi "kaşımızın gözümüzün hareketinden, derdimizin ne olduğunu anlamaları" imkânsızdır.

* Eşimizin duygusal tepkilerini küçümsemek, aşağılamak, bu şekilde davrandığı için suçlamak haksızlıktır. Özellikle hanımların gözyaşları kirpik ucunda bekler. Beylerinse öfkeleri dil ucundadır! Ne öfke ne de gözyaşı, ne utangaçlık, ne heyecanlanmak, ne korkmak aşağılanacak tavırlarıdır. Her biri her insanda var olan, gayr-i ihtiyari, bahşedilmiş insani duygulardır.

* Sadece kendi ihtiyaçlarımızı düşünüp eşimizin ihtiyaçlarını hiç sormamak, onun söylemesini beklemekte insafa aykırıdır. En azından nezaket icabı, birlikte olduğumuz kişilerin ihtiyaçları ile ilgilenmek lazımdır.

* Yapılan hatalarda eşlerin birbirlerini kırıcı sözlerle veya küsmek gibi duygusal mahrumiyetle cezalandırması büyük hatadır. Çünkü konuşmamak, surat asmak, onu aşağılamaktır. * Yapılan hataları bağışlamamak ve sürekli hatırlatmak, geçmişi her fırsatta dile getirip yüzüne vurmak, aramızdaki sevgi ve saygıyı zayıflatacaktır.


--
http://demirinyeri.blogspot.com/


sizin yaptiklarinizi elestirenler cok bi haltmis gibi, sutten cikmis ak kasik gibi, kendileri ayni haltı yememis gibi, insanustu hatasiz varliklarmis gibi habire konusurlar, fikir yoktur, uretmek yoktur, laf kalabaligi ve saldirgan bir tutumdur dertleri, yaralamak, uzmektir, kalp kirmak istemezsiniz, hadi git işine demek istemezsiniz ya da istersiniz de demezsiniz, bunu soyler gecersiniz, belki bigun kendileri de o boylarini 130 santim daha uzun gosteren dev aynalarindan yansiyan goruntulerinin igrencliginin ve yalanliginin farkina varir da baslarini iki ellerinin arasina alir "ben neyim" diye dusunurler umudunu tasirsiniz icinizde ya da banane dersiniz kisaca.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.