BILDIK TEZGAH

Washington Butto yu başkanlığa hazırlıyor

Washington Butto'yu baskanliga hazirliyor

Pakistan'da Devlet Baskani Pervez Muserref ve yardimcilarinin gecici hukumetin kurulmasi icin calismalarini nihai asamaya getirdigi belirtildi. Pakistanli yetkililer, "Hukumetin kurulmasi an meselesi" dedi. Gecici hukumet, 9 Ocak 2008'de yapilmasi beklenen parlamento secimlerini yerine getirmekle gorevli olacak.
Serif ile ittifak
Bu arada eski basbakanlardan Benazir Butto ve Navaz Serif'in Muserref'e karsi bir ittifak olusturmak icin gorusmelere basladigi bildirildi.
Washington yonetimi ise,Turkiyede Tayyip Erdogan dan sonra, Pakistan da Devlet Baskanligi'na getirmek istedigi eski Basbakan Benazir Butto ile yakin temasta. ABD'nin Lahor Baskonsolosu Bryan Hunt, dun evinde goz hapsinde tutulan Butto ile gorustu. Gorusmeden sonra bir aciklama yapan Butto, Amerika'nin Muserref'in yonetimi birakmasi halinde bosluk dogmasindan kaygi duydugunu belirtti. Butto, Associated Press haber ajansina telefonda yaptigi aciklamada, yonetimi Muserref'ten devralmak icin secimlerden once ulusal birlik hukumeti kurulmasi cagrisinda bulundu.
Karaci'deki gosteride kan akti
Pakistan'in Karaci kentinde, muhalefet lideri Benazir Butto yandaslarinin protesto gosterisi sirasinda silahli kisilerle polis arasinda cikan catismada 2 cocugun oldugu belirtildi. Bir polis yetkilisi, Butto'nun karargahi olarak nitelenen kentin Lyari bolgesinde kimligi bilinme-
yen kisilerce acilan ates sonucu 2 cocugun oldugunu kaydetti. Polise de ates acildigini soyleyen yetkili, polisin, Devlet Baskani Pervez Muserref'in 3 Kasim'da olaganustu hal ilan etmesini protesto gosterisine katilan gencleri kovaladigi sirada ates edildigini ifade etti.



Never miss a thing. Make Yahoo your homepage.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.