MÜŞERREF'İN GÜNLERİ SAYILI VİDEO İZLE

Pakistan Devlet televizyonunun yayını dün askerlerce kesildi, anayasa askıya alındı. Pakistan karıştı anayasa iptalMüşerref’in devlet başkanlığına seçimini iptal etme ihtimali olan Yüksek Mahkeme Başkanı Çaudri görevden alındı. 8 yıl önce darbeyle göreve gelen Müşerref’in ’ikinci darbesi’ konuşulmaya başlandı.Siyasi yetkililer ve görgü tanıkları, Müşerref’in olağanüstü hal ilan etmesinden kısa bir süre sonra Yüksek Mahkeme binasını kuşattığını aktardı.
Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentinde, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in ilan ettiği olağanüstü hal durumunu protesto eden avukatlar ile polis arasında çatışma çıktı. İşte Alman ZDF Televizyonu'nda yayınlanan görüntüler.




Pakistan güvenlik güçleri, sürgünde yaşayan eski başbakan Nawaz Şerif'in partisi, Pakistan Müslüman Birliği'nin (PMB) Başkan Vekili Cavid Haşmi ile bazı muhalefet yetkilileri tutukladı. Gözlemciler Haşmi'nin Multan kentinde yaptığı, “Müşerref'in günleri sayılı. Ordunun siyasetteki rolünü sona erdirmenin zamanı geldi” şeklindeki açıklamalarının ardından, tutuklandığını belirttiler. Polis tarafından yapılan açıklamada bazı muhalefet yetkilileriyle Müşerref karşıtı avukatların Quetta kentinde tutuklandıkları kaydedildi. Pakistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonunun BM raportörü da olan Başkanı Esma Cehagir de AP'ye yaptığı açıklamada, Lahor'daki evinde ev hapsine alındığını belirtti.
Polis, Ketta kentinde de bazı muhaliflerle Müşerref karşıtı avukatların gözaltına alındığını bildirdi.
"HOŞGÖRÜ YOK"
Ülkenin en büyük kenti Karaçi'nin polis şefi Ezher Ali Faruki de “yumuşaklık politikalarının sona erdiğini, hoşgörü göstermeyeceklerini, gerekirse tutuklamalar yapacaklarını ve zor kullanacaklarını” söyledi.
"OLAĞANÜSTÜ HAL DEĞİL SIKI YÖNETİM"
Bu arada gözaltında bulunan önde gelen Müşerref karşıtı avukatlardan Tarık Mahmud, Müşerref'in 1999'dan bu yana ikinci kez ülkeyi ele geçirdiğini, Müşerref'in yaptığının olağanüstü hal ilanı değil, sıkıyönetim olduğunu savundu. EV HAPSİNDEN KAÇTI İDDİASI
Ülkedeki olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından Lahor'da ev hapsine alınan muhalefet lideri ve eski kriketçi İmran Han'ın evinden kaçtığı ileri sürüldü. İmran Han'ın bir akrabası Reuters'a yaptığı açıklamada, ünlü oyuncunun evindeki 8 yandaşıyla dün ev hapsine alındığını, ancak yandaşlarının evde olmasına rağmen İmran Han'ın kaçtığını söyledi. Akrabası, polisin hala evin dışında beklediğini belirtti.1992 Dünya Kupası'nda kaptanı olduğu Pakistan takımını zafere ulaştıran Han, Pakistanlılara, Müşerref'in kararını protesto etmek için sokaklara çıkmaları çağrısında bulunmuştu.
GREV ÇAĞRISI
Pakistan'da avukatlar, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in dün ilan ettiği olağanüstü hale karşı grev çağrısında bulundu. Yüksek Mahkeme Barolar Birliğinin eski Başkanı Hamid Ali Han, “Yarından itibaren mücadelemize başlıyoruz” diyerek, avukatların protesto gösterileri yaparak, mahkemeleri boykot edeceğini belirtti.Pakistan'da Müşerref'in Başyargıç İftihar Çaudri'yi mart ayında görevden almasından sonra bir “avukatlar hareketi” oluşmuş, Çaudri görevine iade edilmişti. Ancak Yüksek Mahkeme Başyargıcı Çaudri, dün olağanüstü hal ilanından sonra yeniden görevden alınmıştı.
Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.