T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ONURSUZ BİR SESSİZLİK..!

..................

Eski alışkanlıklarımızı tekrar eder ve bu alışkanlıklara kilitlenirsek, umutlarımızı kaybedebiliriz. Umutlarımızı yenileyebilmemiz için yeni düşünceler, bakışlar ve arayışlar içerisine girmeliyiz.

Her durumda itaat fikri, bağımsız bir kişiliğin ortaya çıkmasına imkan vermez. Bu tür bir itaat fikrini benimseyenlerin, katıldıkları toplulukların/cemaatlerin zenginleşmesine katkıda bulundukları görülmemiştir. Bütün durumlara kolaylıkla intibak edenler, hiçbir durumu sorgulayamaz, sınayamaz ve aşamazlar. İslam Dünyası toplumlarında kavramlar, kurumlar, ilkeler ve değerlere dayalı bir tercih ve duyarlık yerine; kişilere yönelik, kişilerin ufkuyla sınırlı tercihler ve duyarlılıkların bir gelenek haline gelmiş olması nedeniyle, İslami bilinci evrensel anlamda somutlaştırma çabaları bir sonuç vermiyor.

İslam Dünyası toplumları, cemaat liderleri konumunda bulunan kişilerin ürettiği hayali iyimserliklerle yirminci yüzyılı kötü bir şekilde kaybettiler. Bugün de karşı karşıya bulunduğumuz küresel kuşatma nedeniyle, hayali kötümserliklere, romantik düşlere ve fantezilere kapılmadan, her zaman yeni bir seçenek olduğunu düşünerek, gerçek çabalara tutunarak kendimize yeni bir yol açabiliriz.

İnsanlığın acılarını, sorumluluklarını içtenlikle paylaşmadıkça, kimsenin vicdanını rahatlatma imkanı bulunamayacağını unutmamalıyız.

Kaynak : www.iktibas.info ATASOY MÜTFÜOĞLU


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.