Risale-i Nur’un Penceresinden : MILLIYET

Risale-i Nur'un Penceresinden : MILLIYET

"Milliyetimiz bir vucuttur. Ruhu Islamiyet, akli Kur'an ve imandir."
Bediuzzaman'in ustte zikrettigimiz genclere hitabinda bir irk ismi vermeden "Ey bu vatan gencleri" demesi cok anlamlidir. Cunku, eskiden beri hicretlerle pek cok milletin gelip gectigi, veya yerlestigi bu mubarek vatanda, gunumuzde de farkli milletler beraberce yasamaktadir. Hepsini tek bir isimde toplamak mumkun degildir. Toplamaya calisanlar da muvaffak olamamislardir. Yuzde doksan kusuru Musluman olan bu cennet vatanin evladini bir araya getiren bag, Islamiyettir. Bayram ve cum'a namazlarinda, yedisinden yetmisine, liberalinden radikaline her turlu insanin, camilerde kardesce bir araya gelmesi bunun bir ispatidir.
Kendisi Bitlis'te dunyaya gelen ve omrunun buyuk bir kismini Turkler icinde geciren Bediuzzaman'a gore Kurtler,* Turklerin hakiki bir vatandasi* Eskiden beri onlarin cihad arkadasidir.Turkler ise,* Sarkin en cesur ve kuvvetli ve kesretli kavmi* Islamiyetin ve Kur'an-in elinde seref-siar (serefli) ve barika-asa (simsek gibi) bir elmas kilic* Millet-i Islamiyenin en muhim ve mucahid ve muazzam bir ordusu* Islam ordularinin en kahramani
* Islamiyetin kahraman bayraktaridir.
Kendisinin "Turkler bizim aklimiz, biz de onlarin kuvveti. Mecmuumuz bir iyi insan oluruz" sozu, iki milletin tarihce sabit olan beraberliginin ne derece isabetli ve bu beraberligin devaminin ne derece luzumlu oldugunu gostermektedir.
Bediuzzaman'a gore menfi milliyet ve unsuriyetperverlik (irkcilik),
* Avrupa'nin bir nevi frenk illetidir. Avrupa, icimize soktugu boyle bir illetle, bizi birbirimizle mesgul etmekte, Islam birliginin onune gecmek istemektedir. Inaniyoruz ki, milletimiz bu badireyi de atlatacak, kendi icinde guclu bir millet olarak, tekrar alem-i Islama onderlik edecektir.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.