Tecavüze uğrayan kızlara benzetti

Ha tamam o zaman mantığı

İşin iç yüzü nedir bilinmiyor ama PKK'nın eline düşen 8 erin masum olmadığına inanma / inandırma operasyonu tam gaz sürüyor. Yazar Tuğçe Baran psikolojik hali yorumladı:

Tecavüze uğrayan kızlara benzetti

Güzel Türkiye’mizde pek iyi bildiğiniz bir adet vardır. Kıza tecavüz ederler, mahalleli çok öfkelenir, tecavüzcüleri dövmeye falan kalkar, iki gün sonra kız hakkında “yollu” diye bir dedikodu çıkar, mahalleli birden “ha.. Tamam o zaman” der ve olay kapanır.

Hadise mahkemeye yansımışsa hakim bile “ha tamam o zaman” der cezayı üçte bire indirir.

Hakikaten “yollu”mudur, yollu olsa bile tecavüzcü, tecavüzcü olmaktan çıkar mı düşünen olmaz. Düşünmez çünkü düşündüğü taktire o kişiyle artık aynı sofrada oturmaması, aynı kahveye gitmemesi, pişpirik oynamaması, evine davet etmemesi, karısıyla görüştürmemesi, alış veriş etmemesi ve hatta selamlaşmaması gerekir.

Mağdur kıza “yollu” demek daha pratiktir. Bu durumda ne olmuş oluyor? Tecavüz olmamış oluyor, dolayısıyla bir “tecavüzcünün” arkadaşı da olmamış oluyorsun ve de düzeninin de sabit kalıyor. Ahlaklı ve sorgulayıcı olmak zahmetli bir iştir. “Ha tamam o zaman..” demek süper bir zahmet kovandır..

MSN’den, e-maillerden pıtır pıtır “tutsak askerler DTP’liymişler” mesajları düşüyor. “Duyarlılara duyurulur” diye de bir notla. (Biz “her daim gafiller” ordusuna yani.. Türban konusunda da aynı lafları yiyip durduğumuz için şifreleri çözüyoruz artık kolayca) Bilginin doğru olduğundan da o kadar emin yani!

Bir düşün ulan! Olabilir mi böyle bir şey?

Hadi diyelim ki gerçekten DTP üyesiler (ki Niğde ve Konya’da DTP bürosu bile yok bildiğim kadarıyla) sekizinin birden aynı birliğe kura çekmeleri kaç katrilyonda bir bir olasılıktır insan bunu hiç mi düşünmez..
Forvırdçı kızlar hadi şapşal, hem matematik bilmez hem askerlik yapmaz peki ya erkekler? Kura diye bir şeyi onlar da mı bilmiyor / unuttu / hatırlamak istemiyor?

Hayır düşünmez! Zira “düşünürse” (insanı hayvandan ayırt eden özelliğimiz) durumun komple bir saçmalık olduğunu fark edecek o zaman da eyvah! Canım klişelere nasıl sığınılacak?

Nedir bu?

Alışa geldiğimiz “Ha tamam o zaman” taktiği. “Zaten onlardanmışlar..” Yani? Yolluymuşlar! Başka türlü olsaydı esir düşmeleri mümkün müydü canım... Başka türlü olsaydı PKK onları sağ kor muydu canım.. Başka türlü olsaydı teröristle el sıkışırlar mıydı canım. Başka türlü olsaydı DTP onları kurtarmaya gider miydi canım..

Bir DTP’linin insaniyet namına bir şey yapması tıbben mümkün değildir zira. Bir Türk askerinin de plastik Holywood karakterleri dışında davranış göstermesi de (yine tıbben) mümkün değildir. Kendini öldürtene kadar uğraşması gerekirdi.. 19 yaşında olmasına rağmen Rambo’dan beter Rambo olması gerekirdi. Devrin en eli kanlı terör örgütünün göbeğinde o cılız vücudunu yerden yere atması, günde sekiz posta sopa yemesi, kendi imkanlarıyla kaçması ve hatta uçması gerekirdi. Hayatının ilk (ve muhtemelen son) dehşet anında kırk yıllık kontrgerilla gibi konuşmaz, yemez, içmez olmalıydı.

Değil mi? Yapamadı mı? O zaman “yollu”de gitsin..

Bu durumda ne olmuş oluyor?

Askerlerimiz esir falan düşmemiş oluyor, hükümetimiz zaaf içinde olmamış oluyor, ordumuz gücünden bir şey kaybetmemiş oluyor, Ortadoğu ve Balkanların en cici ülkesi olarak yolumuza tam gaz devam ediyor oluyoruz değil mi?

Bravo.

tugce.baranotti@gmail.com

(Vatan)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.