T a r a f s ı z D e ğ i l i z

28 Şubat BÇG’si bir çeteydi!

28 Şubat BÇG'si bir çeteydi!





Siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, 28 Şubat döneminde kurulan ve hiçbir kanunî dayanağı olmayan Batı Çalışma Grubu'nun, Refahyol hükümetinin Sermaye çevrelerinin hesaplarına uymadığı için kurulan bir 'çete' olduğunu söyledi.


yeri yok. Doğrudan doğruya TSK'da, Deniz Kuvvetleri bünyesi içinde bazı subaylar, yasalarda, yönetmeliklerde, talimatnamelerde yer almayan 28 Şubat aslında Refahyol hükümetinin kurulması ile başlamış bir süreç. Benim çözemediğim, anlayamadığım karanlık bölgeler var. Fakat öyle anlaşılıyor ki böyle bir sürecin başlatılmasına karar verenler, sadece ordunun içindekiler değil. Mesela çok şaşırtıcı bir şey. TSK içinde karacıların ezici bir hâkimiyeti vardır. 28 Şubat sürecini hazırlayan örgüt ise Deniz Kuvvetleri'nde kuruluyor. İşte karacılar beyaz kıyafetleri içindeki denizcileri farklı gözle algılarlar. Ama Batı Çalışma Grubu ( BÇG) dediğimiz oluşum Deniz Kuvvetleri bünyesinde kuruluyor. Şimdi taşları yan yana koyduğunuz zaman şöyle bir tablo çıkıyor ortaya. Sermaye çevrelerinde Refahyol hükümeti ile ilgili bazı endişeler var. Hesaplarına çok fazla uymuyor. Birçok konuda yeteri kadar ikna edemeyeceklerini düşünüyorlar demek ki ve bu huzursuzluğu Refahyol hükümetine yönelik bir kampanya şeklinde örgütlemek istiyorlar… Öbür taraftan, Refahyol hükümetinin kurulmasıyla örgütlenen ve faaliyete başlayan bir çete var TSK içinde. Adı da BÇG. Çünkü legal hiçbir dayanağı yok, kurumlar içinde birbir görevi kendilerine görev addediyorlar ve bunun için bir örgütlenmeye gidiyorlar. Herhalde buna çete dışında başka bir isim takmak mümkün değil. Ve düğmeye basılıyor. Ondan sonra, en son devreye giren ve durumu kontrol altına alan Demirel görünüyor. Aralık ayı sonunda ve ocak ayında toplanan Millî Güvenlik Kurulu'nda (MGK) bir gerginlik yaşanıyor. Malum, Demirel, Genelkurmay'a davet ediliyor ve ona bir brifing veriliyor. Bu brifing sanıyorum Demirel'in, gelmekte olan darbeyi bütünüyle görmesini ve kendisini de bu senaryo içinde önemli bir yere yerleştirmesini mümkün kılıyor.



--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.