Amerika laiktir, laik kalacak..

²oo6 - ²oo7 @ Blog & Mail

Giyenin iç çamaşırını gösteren düşük bel pantolonlara uygulanan yasaklar, ABD'de yaygınlık kazanıyor. Yasağa Missouri eyaletinin Pine Law kenti de eklendi. Kentte iç çamaşırı gösteren düşük bel pantolon (özellikle hip-hop'çuların giydiği bol kesimler) giyilemeyecek. Düşük bel giyenin teni görünüyorsa, polis cezai işlem yapacak; 100 dolar, giyen gencin gencin ailesine 500 dolar para cezası, ayrıca 90 güne kadar hapis cezası uygulanabilecek. Aynı yasağı, Baltimore, Dallas, Atlanta kentlerinin de getirmesi bekleniyor.

ABD'de düşük bel pantolon giyenlere 100 dolar para cezası ve 90 gün hapis cezası uygulanacakmış efendim. Bize ne demek düşer o zaman? ABD laiktir, laik kalacak.

Şimdi bu olay Türkiye'de olsa ne olurdu!?

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan meclis kararı ile düşük bel pantolon giyilmesinin yasaklandığını açıkladı. İşte bu noktadan sonra ipler kopacak ve Tuncay Özkan önderliğinde tandoğanda, çağlayanda düşük bel pantolonlara özgürlük mitingleri düzenlenecek büyük ihtimalle.

Hürriyet gazetesi yazarı Bekir Çoşkun "Ben demiştim zaten bunların niyeti kötü diye ama beni dinleyen olmadı" dedikten sonra o benim Cumhurbaşkanım, o benim Başbakanım, o benim halkım değil diyerekten olaya tepkisini gösterecek. (Bu arada Bekir Çoşkun benim gazeteci yazarım değil. Niye? Çünkü ben göbeğimi ve popomu kaşıyorum.)

Atatürk düşünce derneği üyeleri ellerinde Atatürk resimleri ve bayraklarla sokaklara dökülüp Aziz İslam'a küfürler edip Ordu Göreve, Ordu Göreve diye tempo tutacaklar. Onlar Rahmetli Atatürk'ü nasıl düşünüyor biz çok iyi biliyoruz.

Bu olacak olacakların nedeni ise bayanların düşük bel pantolan giymelerinin yasaklanmış olması. Oysa giyilmesi gerekti düşük bel pantolonların çağdaş ve laik Türkiye için. Hatta başörtüsü takdığı için kürsüden indirilen bayanın yerine onları getirip alkışlamalı subaylar, kaymakamlar. Üstünede onuncu yıl marşı söyletilip laiklikten ödün verilmemeli.

Son Nefes e/Günlük

http://sahirzamanlar.blogcu.com


--~--~---------~--~----~------------~------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..


Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.