T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İsmet Özel: CHE bir "Ruh Hastası"

İsmet Özel, bugün yaşadığı topraklara ve aralarında yaşadığı insanlara karşı tutkulu denebilecek bir bağlılık ve sorumluluk duymaktadır. Bununla ilgili olarak "Waldo" da dile getirdiği bir örnek aydınlatıcı olabilir. Şair arkadaşı Turgut Uyar, İsmet Özel'in bir dizesinde geçen "Fidel" sözcüğünden bahsederek; oraya "Che Guevera"nın daha uygun olacağını söyler. Ama bu teklif İsmet Özel tarafından kabul görmez. Bunun nedenini İsmet Özel "Waldo"da şöyle dile getiriyor :

"Ernesto ve Fidel Küba Devrimi'ni başarıya götüren iki lider. Bunlardan biri kendi ülkesi ve kendi insanlarını ön plana alıp, Küba'da kalıyor; diğeri ise Latin Amerika'da başka devrimler yapabilmek için yeni cepheler açmaya koşuyor. Benim için bu iki seçim çok önemliydi, hâlâ da önemlidir... İşi gücü çatışmadan ibaret ve dövüş tatmininden öteye geçmeyen devrimcilik, bana temelsiz göründüğü kadar, bir ruh bozukluğunun belirtisi gibi de görünüyordu. Ernesto Che Guevera anılarında, bir an ilaç kutusu ile mermi kutusu arasında bir seçme zorunluluğu karşısında kaldığını ve yanına ilaçları değil, mermileri aldığını anlatır. Bence her iki seçim de birbiriyle bağlantılıdır. Öyle düşünüyorum ki, Küba'yı seçen Fidel, bir bakıma ilaç kutusunu seçme dirayetini de göstermiş sayılırdı. Adının anlamı zaten "sadık"tı ve sadakatini de Joze Marti'ye göstermişti; Marks'a değil."

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.