Fazıl Say'ın Bileti Alperenlerden



Alperenler'den Fazıl Say'a: 'Biletin bizden yeter ki dönme..'

Geçtiğimiz hafta, bakan eşlerinin başörtülü olmasını gerekçe göstererek Türkiye'yi terk etme niyetini açıklayan piyanist Fazıl Say'ın gidiş masraflarını Alperen Ocakları karşılayacak.

Alperen Ocakları'nın turizmci Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, Say'ın asıl niyetinin tıpkı sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarını destekleyerek Nobel ödülü alan Orhan Pamuk gibi Nobel'e aday gösterilmek olduğunu dile getirerek, "Bizim değerlerimize saldırarak nemalanmak istiyorsan, hemen şimdi bu ülkeyi terk et. Bileti kes, piyanonun sesinin bize ulaşmayacağı kadar uzağa git. Bu ülkenin senin gibi sanatçılara ihtiyacı yok. Gelmemeye söz verirsen gidiş masrafların da Alperen Gençliği'nden" dedi.

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu da, Türkiye'nin gerektiği zaman kendisini feda edecek evlatlara ihtiyacının olduğunu belirterek, "Fazıl Say Müslüman Türkiye'yi değil, Hıristiyan Batı'yı tercih etmiştir. Ezan sesini değil, çanı tercih etmiştir. Ona kal diye kimse yalvarmamalıdır. Ezan'a, Kur'an'a ve bayrağa saygısı olmayana kal denmez" dedi.

Öğretmen-Sen Genel Sekreteri Behçet Canöz ise, Say'ı faşizmin sanatsal versiyonu olarak niteledi. Canöz, şunları söyledi: "Farklılık olmazsa ritim de, ahenk de, renk de, sanat da olmaz. Varlık sebebini inkâr eden de kendini inkâr eder. 'Benim gibi düşünmeyeni yok sayıyorum' diyen, insan haklarını paspas olarak görür. İşte faşizmin 'sanatsal' versiyonu!"

VAKİT




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.