CIA AJANLARI GAZİANTEPTE......



CIA ajanları Gaziantep’te
Gaziantep'te düzenlenen operasyonlardan sonra, ABD'li gizli servis elamanları bölgeye gitti.
Cumartesi, 26 Ocak 2008 08:38
El Kaide'ye yönelik Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonların ardından, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın Ankara'daki irtibat elemanları, vakit kaybetmeden bu illere gitti.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ortak çalışma yapan CIA ajanları, gözaltındaki zanlıların kamera önünde alınan ilk ifadelerin kendilerine verilmesini talep ettiler.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre 11 Eylül saldırısından sonra, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada El Kaide'ye yönelik istihbarat çalışmaları yürüten CIA, resmi kanallar aracılığıyla 20 zanlının sorgusuna girme talebinde bulundu.
ONLAR DA TAKİPTEYDİ
Ancak emniyet teşkilatı, sorguya görevli polislerden başka kimsenin alınamayacağı, istenirse tüm bilgilerin terörle mücadele kapsamında CIA ile paylaşılabileceği yanıtını verdi.

Çatışmada ölü ele geçirilen ve gözaltına alınan El Kaide örgütü üyelerinin, Emniyet İstihbarat, MİT ve CIA ekiplerince 2004 yılından itibaren takip edildiği ortaya çıktı.

Zanlıların Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek, İsrail'de çeşitli eylemlere katılacakları yönünde bilgilerin alınmasının ardından operasyonun başlatıldığı da iddia edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.