Taliban Ordusu Pakistanda Askeri Üs bastı Çatışmalar sürüyor ...


Taliban Tehdit Etti Askerler Kaçtı

Pakistan'da Taliban tehdidi nedeniyle askerlerin, bir görev noktasını terk ettikleri öne sürüldü.
Ordu iddiayı yalanladı.

Pakistan'da Talibanın tehdidi nedeniyle askerlerin Afganistan sınırındaki Güney Veziristan'da görev yaptıkları noktayı terk ettikleri öne sürülürken, ordu bu iddiayı yalanladı. Güney Veziristan'daki Saklatoi'den 16 kilometre uzaklıktaki Jandola kasabasından bir görgü tanığı, yaklaşık 35-40 askerin görev yaptıkları daimi garnizonu terk ettiğini söyledi. Tanık, güvenlik nedeniyle adını açıklamadı. Askeri istihbarattan bir yetkili ise saldırı tehdidi üzerine askerlerin garnizonu terk ettiğini, Jandola'daki askeri üsse geldiklerini söyledi. AP ajansının haberinde, ordunun bu iddiayı hemen yalanladığı duyuruldu. Pakistan'da dün de Sararogha Kalesi'ne saldırılmış, 7 askerin öldüğü saldırıda 15 askerin de kayıp olduğu açıklanmıştı.
Taliban Ordusu Askeri Üssü Bastı
Pakistan'ın kuzey batısında yüzlerce Taliban direnişcisi, hükümete bağlı milis güçlerine ait kalenin bulunduğu kasabayı bastı
Pakistan'ın kuzey batısında yüzlerce Taliban yanlısının hükümete bağlı milis güçlerine ait kaleyi ele geçirdiği ve onlarca milisi öldürdüğü ya da kaçırdığı bildirildi. Pakistan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Afganistan sınırı yakınlarındaki Güney Veziristan bölgesinde bulunan Sararogha Kalesi'nde çatışma çıktı
Güvenlik yetkilileri Taliban direnişcilerinin gece saatlerinde Sararogha'daki kaleye roket atarlı saldırı düzenlediklerini ve saldırının ardından 7 askerin öldüğünü, 20 askerin de kayıp olduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü Tümgeneral Atar Abbas ise, kalenin yaklaşık 400 kişilik Taliban grubunun saldırısına uğradığını söyledi. Abbas, saldırı sırasında kale içinde 42 paramiliter askerin bulunduğunu, bunlardan 15'nin saldırıdan kurtularak kaleden çıkmayı başardıklarını söyledi.

HEDEF BEYTULLAH MESUD

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, “Sararogha'ya saldıran 400 Taliban direnişcisini püskürtmek üzere bölgeye giden devlet güçleri ile Taliban arasında çatışma başladı. Hücum eden direnişçileri engellemek isteyen hükümet güçlerinden zahiyat var” denildi. Çatışmanın, Taliban lideri Beytullah Mehsud'u yakalamak üzere bölgeye baskın düzenleyen askerlerin 3 kişiyi öldürmesi üzerine başladığı kaydedildi.
TEVHİD HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.