T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Türkiye’de CUNTA – ÇETE ilişkileri ve DARBELER... <1>

Türkiye'de CUNTA – ÇETE ilişkileri ve DARBELER...

BEDRETTİN UĞUR: Türkiye'deki bu tür yapılaşmaları çeteleri nereye koyuyorsunuz nereye koymak gerekiyor? Derin devletin bir unsuru mu yoksa derin devletle ayrışan çok farklı noktaları mı var? Siz nasıl tanımlıyorsunuz çeteleri?

EMRE AKÖZ: Şimdi biz son dönemi konuşuyoruz. Şunu göz ardı etmeyelim bu devlet bu toplum bu çeteleşmeye cuntalara teşne bir devlet. Yani bir yatkınlığı var. Bu yatkınlığı biz en azından 1908 den beri 2. Meşrutiyet İttihat Terakki Partisinin Abdülhamit'i alaşağı ettiği ve iktidarı ele almasından sonra görüyoruz. Buna bazı sosyal bilimciler genç modernleşme diyorlar yani toplumun kendi içinden gelen bir modernleşme bir kapitalistleşme süreciyle değil de tepeden bir elitin toplumu siz böyle olun siz doğru iş yapmıyorsunuz. Doğru iş şunu yapmaktır. Bunun için ne yapıyorlar adam öldürüyorlar.Mesela gazetecileri falan öldürdüler. Siyasi muhalifleri öldürüyorlar. "Biz toplumun üstündeyiz.Biz siyasetin de hatta üstündeyiz. Biz toplumun temsilcisi olan siyasetçilerin özellikle üstünde olan üst siyasetçiler bilen siyasetçiler ya da bilen tırnak içinde devlet adamlarıyız." diye bir zihniyet var. ve bunun da topluma karşı büyük bir korku beslediği için nedir bu korku yerine göre komünistler olabilir yerine göre liberaller olabilir yerine göre kendi hasımları olabilir.yerine göre Ermeniler olabilir mesela Osmanlı'dan başladığımız için diyorum.Ona karşı zor kullanarak ve özellikle de aşırı milliyetçi bir yani yer yer ırkçılığa varan bir milliyetçi ideolojinin sahibi ve kendilerini de ya ben devleti koruyorum her şeyi de devletin bekası devletin sürmesi için yapıyorum diye bir fikri şeye sahip bir kendini meşrulaştırıcı…Yani onu yapıyor ya onu devlet için yapıyor.O zaman tabi saygı göstermek lazım suç mu işliyor.Ya iyi çocuktur aslında çünkü devlet için yapıyor.Kendi için yapmıyor falan gibi bir ideolojiyle 1908 den bu güne kadar ve bu günde bazı sosyal bilimciler şöyle diyorlar Neo İttihatçılar ya da yeni İttihatçılık diyorlar buna buraya kadar gelmiştir. Bunun bir sürü örneğini verebiliriz. Şimdi tarihsel olarak baktığınız zaman son zamanlarda bu oldu işte efendim AKP'ye karşı bir şeyler yapıyorlar.Değil!Başka zaman da başkalarına karşı yaptılar.Bu örgütlenmeleri hep görüyoruz. Bir misal vereyim mesela size soğuk savaş örneği verildi.Soğuk savaş dönemi… İşte Gladyo v.s örgütlenmesi.

12 Mart 1971'i hatırlayın.ordu içinde 2 tane cunta var. O mu galip gelecek. Bu mu galip gelecek. Ve 9 mart 1971 günü bir darbe olacak. Bu darbede iktidara gelen güçler BAAS rejimi denen yani askeri, sivil, aydın takımının önderliğinde kurulan bir hükümet. İşte bir nevi bir askeri sosyalizm. Bir tuhaf askeri sosyalizim gibi bir şey hayal ediyor bu adamlar ve şeyleri var ne bilim bir anayasaya yazıyorlar birbirlerine görev dağıtıyorlar. İşte sen milli Eğitim'i yaparsın, sen Dışişleri Bakanı olursun v.s diye. Sonra onlar beceremiyor.Bir cunta da yer değişimi falan oluyor.12 Mart'ta ötekiler geliyor.
Şimdi bakın deminden beri hani derin devlet derin devlet konuşuluyor ya devlet dediğiniz şey zaten 2 ye bölünmüş ve toplum içinde uzantıları var zaten.12 Mart'ı anlatıyorum yanlış anlamayın. Yani o zaman biri çete oldu. Yani 12 Mart darbesi 9 mart cuntasını çete haline getirdi. Onlara işkence yaptı, işte adamını astı v.s.işte ne yaptıysa yaptı. Hâlbuki bu galip gelseydi bunu çete haline getirecekti. Bunu alaşağı edecekti. Şimdi anlatabiliyor muyum?

Yani o hukuk dışına çıkmaya bir teşne ve bütün bu olaylara tepeden bakmacı bir zihniyet var. Bu zihniyeti tarihsel olarak bunu görmemiz lazım. Yani bugün AKP'ye karşı…



--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
-------------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.