Vatikan: "Tarsus’a kilise istiyoruz"

Vatikan:

Vatikan, Aziz Paul’ün doğduğu yer olan Tarsus’a kilise yapılması için girişim başlatacak. İşte Tarsuslu Aziz Paul’ün iki bininci doğum yılı nedeniyle yapılacak girişimler..

HZ. İsa’dan sonra Hristiyanlığın yayılmasında önemli rol oynamış din adamlarından olan Tarsuslu Aziz Paul’ün iki bininci doğum yılı nedeniyle bu yılı “Aziz Paul” yılı ilan eden Vatikan, Tarsus’a kilise yaptırmak için harekete geçiyor. 29 Haziran 2008 ile 29 Haziran 2009 arasında tüm Katolik aleminde Aziz Paul Yılı olarak kutlanacak sürede Vatikan, Paul’ün doğum yeri Tarsus’a turlar düzenleneceğini açıkladı. Katolik dünyasının en önemli kardinali olan Andrea Cordeno, bu yıl da Tarsus’a bir kilise yapılması için Türkiye’de girişim başlatacaklarını açıkladı.

Kilisenin kurucusu

Kardinal, Tarsus’ta bugüne kadar hiç kilise olmadığını, Türk yetkililerle bu yıl bu konuda görüşmeler yapılacağını söyledi. Organizasyonlar kapsamında Aziz Paul’ün Yunanistan’da bulunduğu yerlere de geziler düzenlenecek. Geçen ay Köln Kardinali Joachim Meisner de Tarsus’a Azi Paul adına bir kilise yaptırmak istediklerini, ancak birçok zorlukla karşılaştıklarını söylimişti. Aziz Paul, tüm Hristiyanlarca, havarilerin en önemlisi olarak görülüyor. Ayrıca, Katolik Kilisesi’nin de kurucusu olarak gösterilen Aziz Paul, Tarsus doğumlu.

vatan

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.