T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bir Ulusalcının Yazısı Ve Ona Verilen Cevap

"Başörtüsü İmani Onurdur" Yazıma bir okuyucu şöyle yazmış:



Bu tartışılan konunun dinle pek alakası olmadığı inancındayım."LAİK"tanımlamasını kabul etmişsekki ettik.Aksini düşünmek ve ifade etmek ATATÜRK İLKELERİNE İHANET ETMEK DEMEKTİR.Bu ihanetin bir daha telafisi mümkün olamayacaktır. Ve zaten bu ihanet ülkümüze ihanet etmektir.Dini ve siyasi sembollerin önü açılırsa Atatürk Cumhuriyetinde sembollerini kullanmak isteyecek daha bir çok fraksiyon vardır.Atatürkün bize gösterdiği yolda gittiğimizi ve gideceğimizi ifade edebilmek esas ibadettir.Yoksa anıttepe ve kocatepe arasında çelik halatım demek ,halkın çoğunluğu istiyor deyip çikolata ve şekerle taraftar toplamak la kime hizmet edileceği malum bir yöne gitmektir.

Sahip çıkalım ATA ya ve ülkeye.Kelime-i şahadetten çok analım adını.Ülkücü ve milliyetçi kesimi temsil ettiğini zanneden liderlerede anlatalım olacak sorunları.AKP ye siyasi üstünlük sağlamak için gönül birliğimizi ve hedeflerimizi bozmayalım.Hala bir takım sokak kabadayılarının subay derneklerine yaptığı çirkin müdahale gibi eylem ve düşüncelerle Ülkü ve Ülkücülüğümüze zarar vermeyelim. (Ahlaki bulmadığım için, İsmini vermiyeceğim.)

Cevabı olarak:

Senin dinin sana benim ki bana.Sen sövme benim dinime ben sövmeyim senin dinine.Sevmezsen sevme.Ülkücülük
milliteçiliktir. Milliyetçiler,sizin gibi mujaddesata söz söylemiyorlar ve siylemezler.Atatürk'ü dinsizliğin simgesi ve kıblesi yapmak Atatürk'e yapılabilecek en büyük haksızlık.Atatürk'ün dini konulardaki ifadelerini size bu Atatürk'ün ifadesidir demeden okutsam inanıyorum ki ona da karşı çıkarsınız.Siz Ne Atatürkçüsünüz,ne de Atatürk'ü anlama derdindesiniz.Sizin derdiniz İslami kimlik ve duyarlılığın toplumda yayılmasından endişe duymaktır.İslam'a karşı bir Atatürk varmuş izlenimi vermeye çalışanlar yanlış yapıyorlar istismar yapıyorlar bence.Ülkemizde 3 şeyin istismarı çok yapılıyor:


1-Atatürk
2-Laiklik
3-Din

Ben ülkücü gençleri ve onların sayın başkanlarını tebrik ediyorum.Ülkücleri 80 öncesi kullanan mihraklar şimdi yine kullanamamaktan bizarlar.Onun çanhıraç çırpınışları bunlar.Devlet gibi adammış Devlet BAhçeli.Helal olsun Adama.İlk defa bu kadar hoşuma gitti.Ülkücü gençliği kaptırmadı emeklilere,miadı dolmuşlara,Ulusalcı(Arka bahçesi siyonist düşünce kuruluşları)olanlara.


Herkesin sizin gibi inanmasını,inanmıyorsa kişisel hak ve hürriyetlerden mahrum edilmesini istemek çağdaş yobazlıktır bence.Ne adına olursa olsun temel insan hak ve özgürlüklerini savunmak gerekir.Bu birgün size de lazım olabilir.Adaleti olmayanın akli muvazenesi vardır da denilemez.Adalet,hak ve özgürlükler,eşitlik kimsenin tekelinde değildir.

Ayrıca Atatürk'ü mabudlaştırmak,putlaştırmak sizin için gereksinim olabilir.Ama milletin Rabbi Allah.O kitabımızda emri bu.Başörtüsü yeni icad olmuş gibi İslam tarihindan ve geçmişinden bu kadar kopuk olmak
akla zarar bir durumdur.Kelime-i Şahadet-ten çok andığınız duruşunuzdan belli.Ayrıca ifade etmeniz sizin imanınız değil,İslama göre tam tersi bir durumunuzun tescili gibi.Zaten ulusalcıların merkezi yerinin kilise olması da sizin İslama bakışınızın basındaki imagesi oldu.Durumunuzu çok iyi gözler önüne serdi.

Bu ülkede kargaşa çıkarmak ve bundan rant elde etmek isteyen bir gürüh var.Gelir dağılımının tabana yayılmasından,Ahmetlerin mehmetlerin çocuklarının okuyup biryerlere gelmesinden hoşnut olmayan bir gürüh ki onlar kendilerini seçkin zannediyorlar.Cumhuriyet mitingleri bunu gösterdi.Sonuç ne oldu AKP oy patlaması yaptı.Bu Başörtüsüne böyle tehdit vari,İslama hakaratamiz ifdeleriniz bu milleti dine biraz daha bağlayacaktır. Ve Şuan da AKP nin oy oranını anketle yüzde 52 civarında gösteriyor.Bu da sizin sayenizde oluyor.

İterseniz tepkiyle karşılaşırsınız.İtmeyin ki itilmiyesiniz.Önemseyin ki önemsenesiniz.Saygı duyun ki saygı duyulasınız.Senin dinin sana benim ki bana.Atatürkü kullanmayı bırakın.Bu milletin ortak değerlerini laf
söylemeyi de terkedin.İnin biraz sırça köşklerinizden de,halkı yaşayın.Halka inmezsiniz,Halkın yanınızda mevki tutmasını da istemezsiniz.Kılıfınızda hazır nasıl olsa;Atatürk ve Laiklik.Sevsinler sizin sınıfsal ayrımcı yaklaşımlarınıza kullandığınız argümanları...

Ayrıştırı değil,birleştirici olmanın yolu ötekileştirmeden bütün inanç ve düşünce yaşama biçimlerine saygı
duymaktan geçer.Benim kelime-i Şahadetime Atatürk'ü ağzına alarak laf söylemen edebe müğayir bir durumdur.Seni Allah'a değil,inandığın her neyse ona havale ediyorum.Mutluluklar hepimizin olmalı ki,mutluluk bu ülke ferdlerine gelsin.Sen mutlu olamazsın, ben mutlu değilsem.Sen beni mutsuz kılmak eyleminle,aslında baksan, sen de mutlu değilsindir.

Hakperest olmayanlar,putperesttirler.
Selam es-Selam'ın ismine hürmet edenlere olsun!
Selam Hidayete tabi olanlaradır!



--
Korkaklıkta mahçup olmak,ilerlemekte şeref var.İnsan,korkaklık gösterek, kaderin cilvesinden yakasını kurtaramaz.
لا احب الكذب احب الصدق في كل شيء

Web Sitemiz: http://www.gencmusalli.com
Bloglarımız: http://gencmusalli.blogspot.com
http://islamiegitim.blogspot.com
http://dusunceufuklarinda.blogcu.com
Hasan Ahmet Evliyaoğlu

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.