"Güç ve İktidar Kavgası"


Ak Parti’li politikacıları bile rahatsız edecek ölçüde pervasız bir tavırla kadrolaşmakta olan bu cemaatin hedefi, Türkiye’nin iktidarını elde etmektir.Bu sözler Boyut Haber yazarlarından AHMET N. GÜVENER'e ait.Yazar Ahmet Güvener, Gülen grubunun amacını şu cümlelerle özetled....İşte O yazı:

Gülen cemaatinin tek amacı siyasi güç ve iktidardır.
Ne zaman Fethullah Gülen cemaatinin tarzını ve siyasî manevralarını eleştiren bir yazı kaleme alsak, derhal düğmeye basılmış gibi standart eleştiri ve yorumlarla karşılaşıyoruz. Ne denilmekte bu eleştiri ve yorumlarda: Nasıl olur da siz Fethullah Gülen gibi bir din alimini eleştirirsiniz? Soru kökten yanlış. İslam tarihinde görüşleri eleştirilmeyen kaç İslam alimi var acaba? Peki Fethullah Gülen hazretleri onlardan daha mı büyük? Kaldı ki biz Fethullah Gülen’i, vaazlarında naklettiği bilgilerden ötürü mü eleştiriyoruz?
Gelin durumu özetleyelim: Fethullah Gülen’in başını çektiği bir cemaat, İslâmî hassasiyetlerle yıllar yılı hareket ettikten sonra belli bir güce erişmiştir. Bu süreçte, kimi siyâsî kombinasyonlar içinde bulunmuş, İslâmî hassasiyete sahip bir topluluktan ziyâde, güç peşinde bir lobi gibi hareket etmiştir. Çeşitli güç grupları arasında denge siyaseti güden cemaat bir gün, güç konusunda fazla öne çıkmış, siyasetin en tepesine tırmanmak ve iktidarı büsbütün elde etmek için atılgan bir tavır içine girmiştir. İşte cemaatin o günü, bu gündür.
Fethullah Gülen ve cemaati açıkça güç mücadelesi içindedir. Bunu yaparken de, bir İslâm sûfisi gibi veyâ bir ahlakçı gibi davranmaktan ziyâde, basbayağı partizan ve militan bir tutum içindedir. Tuhaf olan şu ki, partizan ve militan tavrın dibini bulan cemaat mensupları, kendilerine yönelik her eleştiride, cennetle müjdelenmişlere özgü bir zırh arkasında olmaları gerektiği pozuna bürünüvermektedirler. Senin aradığın iktidar ve güç iken, bu gücü elde etmek için hiçbir sınır tanımadan saldırıyorsan, ben ne diye sana peygamberlerin hak ettiği saygıyı göstereyim ki? Eğer istediğin güç ve iktidarsa, bu istek için her türden manevraya girişiyorsan, ben de sana yanlış gördüğüm yerde niye eleştiri yöneltmeyeyim ki?
Fethullah Gülen cemaati şu an açıkça Ak Parti’den yanadır ve bu partinin iktidarını son haddine kadar istismar etmektedir. Ak Parti’li politikacıları bile rahatsız edecek ölçüde pervasız bir tavırla kadrolaşmakta olan bu cemaatin hedefi, Türkiye’nin iktidarını elde etmektir. Fethullah Gülen cemaati, bu uğurda önlerine çıkan her engele bütün gücüyle ve ahlakî sabitelere boş vererek saldırmaktadır. Bürokraside kadrolaşan Gülen cemaati, kendilerinden olmayan herkesi yokluğa mahkûm eden bir taassup içindedirler. İslâmî hassasiyetlere sahip olan fakat Gülen’e biat etmemiş herkes, bu cemaatin ayrımcılığı karşısında şaşkınlık içindedir. Türkiye’de İslâmî cemaatler ilk kez böyle bir ayrımcı ve güç tapıncına ayarlı tavırla karşı karşıyadırlar.
Gülen cemaatinin son hamlesi, Saadet Partisi ve genel başkanı Numan Kurtulmuş aleyhine kampanyalara girişmek oldu. Ortodoks Patriği’ne, Hahambaşı’sına, Süryani liderine, eski Maocu yeni Gülen’ci liberallere gösterdikleri hoşgörüyle çelişen bir öfkeyle Saadet Partisi’ne ve Numan Kurtulmuş’a saldırmaktadırlar. Sebep basit: Güç ve iktidar kavgası. Herhalde bu saldırıyı da, Asr-ı Saadet ahlakıyla telif etmezler!
Sorun, Numan Kurtulmuş’un Cumhuriyet gazetesine röportaj vermesi imiş. İyi de pek muhterem cemaatçi arkadaşlar, sizin gazetenizde yer verdiğiniz her türden gayrı-millî ve Batı’cı adamdan yer kalsa da, Numan Kurtulmuş’a bir yer verseniz de, memleket aydınlansa. Üstelik anlaşılamayan şu, Ak Parti’li pek çok dostumuz bile Numan Kurtulmuş ismine sıcak bakarken, size ne oluyor? Yoksa siz, Numan Kurtulmuş’u kullanamayacağını bilen ABD’li dostlarınız adına mı kaygılanıyorsunuz? Sizin aranız daha iyidir onlarla. O ABD’li dostlarınıza deyin ki, Numan Kurtulmuş’tan ve Saadet Partisi’nden kaygılanmakta çok haklılar. Çünkü Saadet Partisi, ABD emperyalizminin ve onun yerli işbirlikçilerinin canına okumaya kararlıdır. Ha bu arada, şunu da unutmamak lazım: ABD kullandığı hiçbir gruba ve kişiye daha sonra hayat hakkı tanımamıştır. İşi bittikten sonra o grupları ve kişileri kullanıp atmıştır.

Son olarak belirtmekte fayda var: ABD desteğiyle iş görmüşlere yönelen hiçbir tasfiyede taraf olmayacağımı, bu kesimden bir zaman sonra yükselmesi muhtemel “yetişin ey Müslümanlar“ çağrısına aldanmayacağımı ve bu imdat arayışına “eden bulur” diye mukabelede bulunacağımı şimdiden ilan ederim.

AHMET N. GÜVENER

BOYUTHABER.COM

5 yorum:

  1. sayın yazar ahmet bey...
    gerçekleri çok güzel eğip büküyorsunuz. öncelikle eleştirilerinizin mantıklı delilleri olması gerekir. paronoyalarınızın eseri olan eleştirileriniz tabiki yanıt bulacaktır. kadrolaşmadan bahsediyorsunuz. peki bu cemaate mensup insanlar illaki serbest mesleklemi uğraşmalılar. eğitimle uğraşan bir hareketin okumuş mensupları tabiki devletin kademelerinde çalışacaktır. sizin korkunuz cemaat mensubu insanların o kademelere gelmesi değil dindar insanların gelmiş olmasıdır. bir zamanlarda saadetle bu şekilde uğraşıyordunuz. şimdi güçlü olan akp ve siz sırf akp nin oyunu böleceğini düşündüğünüz için şimdilerde saadeti savunuyorsunuz. cemaat üyelerinin kendilerine biat etmeyenlere hayat hakkı tanımadığıda külliyen yalandır. bir kanıtınız varsa buyurun söyleyin. sadece masa başında üretilmiş aslı olmayan bir varsayım. birde cemaat akp den yanadır demişsiniz. haklıdan veya mağdurdan yana olmuş olamaz mı. son iki yıldır yapılan haksızlıkları halk görmüyormu zannediyorsuz. 367 ler kapatma gerekçeleri filan. siz bu kanızdan uydurdurarak yazdığınız bu boş sözlere halkın itibar ettiğini mi zannediyorsunuz. bizler artık yirmi yıl önceki halk değiliz. teknoloji ve iletişimde yirmi yıl önceki gibi değil. ben merak ediyorum sizin danıştay saldırısından hemen sonraki yorumlarınızı. laiklik ve ülke elden mi gidiyordu. ah şu alçak dincilermiydi. ama herşey artık gün yüzüne çıkıyor. çünkü iktidarda sizin uşağınız bir hükümet yok. demirel olsaydı bu ergenekonlar ortaya çıkarmıydı. birde numan bey hakkında şöyle böyle demişsiniz. benim tek kızgınlığım şu alabilir. sizin gibilerin karşınında akp nin oyunu bölmüş olması. akp li değilim ama şu anda sizin gibilerle mücadele edecek tek hükümetin akp olduğunu düşünüyorum. ve destekliyorum saygılar dilerken sizin hakkınızdaki dileğim Allahın doğruları size göstermesidir.

    YanıtlaSil
  2. İslamgenciMayıs 15, 2009

    çok haklı bir yorum.Allah sizden razı olsun sayın Ahmet bey.Cemmatin tasviye süreci başladığında bende sizin gibi "ABD desteğiyle iş görmüşlere yönelen hiçbir tasfiyede taraf olmayacağımı, bu kesimden bir zaman sonra yükselmesi muhtemel “yetişin ey Müslümanlar“ çağrısına aldanmayacağımı ve bu imdat arayışına “eden bulur” diye mukabelede bulunacağımı şimdiden ilan ederim."

    ve söylediklerinizin altına imzamı atıyorum....

    YanıtlaSil
  3. Fethullah YılmazMayıs 15, 2009

    Son günlerde dikkat ediyorum Fetullahçılar bu tür haberler çıktımı başlıyorlar yazmaya ve peşinden sureti haktan görünmek içinden Allah size şöyle iyilik versin böyle iyilik versin, affetsin falan filan. Umarım kimse demez ne var bunda işte dua ediyor adam diye. Mesele dua değil, mesele o duayı bile siyasi çıkarlarına kullanmaya çalışmak gibi bir basitlik. Ayıp yazık günah, fakat bir insan ayıbı, yazıkı, günahı bilse türban'a tefferruat demez. Tabi bu "teferruattır" cinayeti de sulandı ve yapılmak istenen de sulanmasıydı, Ayet nasıl tefferruat olabilir. Asıldır, değiştirilemez ve hafife dahi alınamaz olandır. Fakat birileri teferruat neviinden görebiliyor, kimse diyemez ki hocamız bu sözle kendini feda ediyor bizler için kendini feda ediyor gibi aforizmaları serdetmek cinayet üstüne cinayet olur. Şunla uğraşmış bunla uğraşmış geçelim bu fasılı beyler şuna cevab verelim "Fetullah Gülen Ergenekonda kaç numara?"

    YanıtlaSil
  4. ya bu anadolu haber anadolu genclik vakfı ile aynı mı ne ayaksınız siz?

    YanıtlaSil
  5. YUKARIDA SORU SORAN ŞAHSA;
    ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ' 2006 yılında hayata geçirilmiş bir haber/bilgi portalıdır. Bu sitenin kuruluş amacı, günümüz dünyasında her geçen gün değeri artan "haber ve bilgi " yi en verimli ve pratik şekilde kullanmayı kolaylaştırmaktır. Bu sebeple ziyaretçilerimizi buradan çeşitli konulardaki en iyi ve güvenilir bilgi kaynaklarına ulaştırmak bizim birinci hedefimizdir. Hedef kitlemize ulaşabilmek için her gün haberlerimiz güncellenmekte ve linklerimiz kontrol edilmektedir.. Sayfalarımızın içeriği tasarlanırken hedef ziyaretçi kitlemiz, günlük bilgilere ihtiyacı olan ve her konuda anlık bilgiyi talep eden kişiler olarak belirlenmiştir.Ayrıca her geçen gün değeri artan internet haberciliğine blog haberciliği ilede yeni bir sayfa aralamak istedik.. .

    Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur. Ve bu haber sayfalarındaki her haberin kaynağı belirtilmekte olup İnternetteki diğer haber kanallarındanda kaynağı belirtilerek haber alınmaktadır.

    Sitemizde rastladığınız hataları lütfen bizimle iletişime geçerek bildiriniz...

    EDİTÖR

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.